Град богатији за два дјечака и дјевојчицу

16.09.2024. 08:26
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена су два дјечака и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Рудо,

Због радова на 10 kV воду Увац, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.30 часова потрошачима у насељима:  Увац, Плема, Штрпци, Анџићи, Ћировићи, Бован, Зубач, Омарине, Пријеворац, Бијело брдо, Микавице, Видаковићи, Ђуровићи, Божовићи и Ваган.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 30 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражилА СУ 23 пацијента.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Временски услови јутрос су лоши за вожњу због кише која пада у већини крајева Републике Српске и ФБиХ, коловози су мокри и клизави, а видљивост је смањена, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Возаче упозоравају на учестале одроне на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Интензитет саобраћаја појачан је у градским зонама, па се возачима савјетује да буду стрпљиви и да брзину прилагоде тренутним условима и да избјегавају ризична претицања

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На Каракају код Зворника на снази је забрана саобраћаја за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, па се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ наставља се тмурно и кишовито вријеме уз појачане ударе вјетра у првом дијелу дана, док ће суво, само понегд‌је пролазну кишу, бити у Херцеговини.

Падавине ће бити чешће на истоку и сјевероистоку, док се на западу и сјеверозападу очекује само повремена киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и у ноћи на уторак у већини крајева очекује се престанак падавина, а слаба киша падаће само понегд‌је на крајњем западу.

Слаб до умјерен вјетар вјетар дуваће током првог дијела дана, на ударе појачан сјеверозападни и западни, а потом слаб до умјерен и промјенљив.

Дневна температура ваздуха од 11 на југозападу до 20 на крајњем југу, у вишим пред‌јелима од девет степени Целезијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је облачно вријеме са кишом, углавном у сјеверним подручјима, а више сунца и умјерене објачности има у Херцеговини.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно два, Хан Пијесак четири, Соколац и Билећа шест, Мркоњић Град и Сарајево осам, Фоча, Рудо, Травник, Тузла и Зеница девет, Бањалука, Бијељина, Добој, Требиње, Приједор, Нови Град, Рибник 10, Брчко 11, те Неум 14 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Сутра облачно уз сунчане периоде, киша само понегдје Сутра облачно уз сунчане периоде, киша само понегдје
Наш град богатији за једну дјевојчицу Наш град богатији за једну дјевојчицу
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 58m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 49m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 36m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 2m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 44m
    0