Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu

16.09.2024. 08:26
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Rudo,

Zbog radova na 10 kV vodu Uvac, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.30 časova potrošačima u naseljima:  Uvac, Plema, Štrpci, Andžići, Ćirovići, Bovan, Zubač, Omarine, Prijevorac, Bijelo brdo, Mikavice, Vidakovići, Đurovići, Božovići i Vagan.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 30 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilA SU 23 pacijenta.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Vremenski uslovi jutros su loši za vožnju zbog kiše koja pada u većini krajeva Republike Srpske i FBiH, kolovozi su mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozače upozoravaju na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim zonama, pa se vozačima savjetuje da budu strpljivi i da brzinu prilagode trenutnim uslovima i da izbjegavaju rizična preticanja

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na Karakaju kod Zvornika na snazi je zabrana saobraćaja za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, pa se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH nastavlja se tmurno i kišovito vrijeme uz pojačane udare vjetra u prvom dijelu dana, dok će suvo, samo ponegd‌je prolaznu kišu, biti u Hercegovini.

Padavine će biti češće na istoku i sjeveroistoku, dok se na zapadu i sjeverozapadu očekuje samo povremena kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u noći na utorak u većini krajeva očekuje se prestanak padavina, a slaba kiša padaće samo ponegd‌je na krajnjem zapadu.

Slab do umjeren vjetar vjetar duvaće tokom prvog dijela dana, na udare pojačan sjeverozapadni i zapadni, a potom slab do umjeren i promjenljiv.

Dnevna temperatura vazduha od 11 na jugozapadu do 20 na krajnjem jugu, u višim pred‌jelima od devet stepeni Celezijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom u sjevernim područjima, a više sunca i umjerene objačnosti ima u Hercegovini.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Čemerno dva, Han Pijesak četiri, Sokolac i Bileća šest, Mrkonjić Grad i Sarajevo osam, Foča, Rudo, Travnik, Tuzla i Zenica devet, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Prijedor, Novi Grad, Ribnik 10, Brčko 11, te Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama
Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje
Naš grad bogatiji za jednu djevojčicu Naš grad bogatiji za jednu djevojčicu
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 55m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 46m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 33m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 59m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 41m
    0