Град богатији за двије дјевојчице

08.04.2024. 08:31
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Пале,

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Подграб кућни трафо” доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 13.15 до 14.30 часова  потрошачима у дијелу насеља Подграб и бензинска пумпа ”Нешковић”.

Пале,

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Стамболчић” доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.30 до 12.45 часова  потрошачима у насељу Стамболчић.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Пошта Пале” доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.45 до 11.00 часова  потрошачима у дијеловима улица: Српских ратника, Романијска, Светосавска, Трифка Грабежа, Николе Тесле и  Доброслава Јевђевића.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Макрохард” доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 9.15 часова  потрошачима у дијеловима улица  Милутина Миланковића и Алексе Шантића.

Фоча,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 18.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Међеђа доћи ће до привремених  прекида у испоруци електричне енергије у периодима  од 8.00 до 14.00 часова потрошачима  у насељима: Међеђа, Каоштице, Цријеп, Рохци, Ђипи, Бродар, Ораховци и Холујаци.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 25 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Горјела сува трава и шума у времену од  13.00 до 13.40 у мјесту Малиш. Интревнисала три ватрогасца са једним возилом, пожар угашен.

Интревенција на гашењу суве траве и шуме у времену од 13.50 до 17.00 у мјесту Буковик.

У Ђедовци горјела сува трава у интервалу од 16.15 до 17.40. Пожар угасили један ватрогасац и три мјештанина.

У Градини горјела сува трава у времену од 19.00 до 19.35. Интервенисала три ватрогасца са једним возилом.

На Кадића брду интревенција на гашењу суве траве и ниског растиња у времену од 19.35 до 20.45. Интрвенисала три ватрогасца са једним возилом, угашено.

Фоча,

Интревенција на локалитету Градина на гашењу суве траве и никског растиња у времену од 13.00 до 16.00 часова. Пожар угашен, учествовала три ватрогасца са једним возилом.

У гашењу пожара није било повријеђених лица.

Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, уз повољне услове за вожњу, а измјене су на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због минерских радова на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Трбук, до 11. априла привремено ће долазити до обуставе саобраћаја у периоду од 11.00 до 15.00 часова. Радови ће се у току једног дана изводити до 15 минута.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На мосту на граничном прелазу Каракај код Зворника на снази је забрана саобраћаја за возила изнад пет тона највеће дозвољене тежине.

Саобраћај теретних возила изнад пет тона преусмјераваће се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док ће се редовне линијске руте аутобуса преусмјеравати на гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује веома топло и сунчано вријеме са температуром ваздуха до 31 степен Целзијусов.

Од средине дана очекује се умјерена облачност која ће се премјештати од запада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 25 до 31 степен, у вишим пределима од 19 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, углавном промјенљив.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац три, Чемерно седам, Бијељина осам, Бјелашница и Дрвар девет, Приједор девет, Бањалука, Мркоњић Град, Сарајево, Тузла и Зеница 10, Билећа и Ливно 11, Добој и Бихаћ 12, а Требиње, Мостар и Неум 15 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    19h 48m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    9h 1m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    8h 32m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    8h 55m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    23h 52m
    0