Grad bogatiji za dvije djevojčice

08.04.2024. 08:31
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Pale,

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Podgrab kućni trafo” doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 13.15 do 14.30 časova  potrošačima u dijelu naselja Podgrab i benzinska pumpa ”Nešković”.

Pale,

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Stambolčić” doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.30 do 12.45 časova  potrošačima u naselju Stambolčić.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Pošta Pale” doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.45 do 11.00 časova  potrošačima u dijelovima ulica: Srpskih ratnika, Romanijska, Svetosavska, Trifka Grabeža, Nikole Tesle i  Dobroslava Jevđevića.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Makrohard” doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 9.15 časova  potrošačima u dijelovima ulica  Milutina Milankovića i Alekse Šantića.

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 18.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Međeđa doći će do privremenih  prekida u isporuci električne energije u periodima  od 8.00 do 14.00 časova potrošačima  u naseljima: Međeđa, Kaoštice, Crijep, Rohci, Đipi, Brodar, Orahovci i Holujaci.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 25 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Gorjela suva trava i šuma u vremenu od  13.00 do 13.40 u mjestu Mališ. Intrevnisala tri vatrogasca sa jednim vozilom, požar ugašen.

Intrevencija na gašenju suve trave i šume u vremenu od 13.50 do 17.00 u mjestu Bukovik.

U Đedovci gorjela suva trava u intervalu od 16.15 do 17.40. Požar ugasili jedan vatrogasac i tri mještanina.

U Gradini gorjela suva trava u vremenu od 19.00 do 19.35. Intervenisala tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Na Kadića brdu intrevencija na gašenju suve trave i niskog rastinja u vremenu od 19.35 do 20.45. Intrvenisala tri vatrogasca sa jednim vozilom, ugašeno.

Foča,

Intrevencija na lokalitetu Gradina na gašenju suve trave i nikskog rastinja u vremenu od 13.00 do 16.00 časova. Požar ugašen, učestvovala tri vatrogasca sa jednim vozilom.

U gašenju požara nije bilo povrijeđenih lica.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju, a izmjene su na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog minerskih radova na regionalnom putu Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk, do 11. aprila privremeno će dolaziti do obustave saobraćaja u periodu od 11.00 do 15.00 časova. Radovi će se u toku jednog dana izvoditi do 15 minuta.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na mostu na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika na snazi je zabrana saobraćaja za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene težine.

Saobraćaj teretnih vozila iznad pet tona preusmjeravaće se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok će se redovne linijske rute autobusa preusmjeravati na granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje veoma toplo i sunčano vrijeme sa temperaturom vazduha do 31 stepen Celzijusov.

Od sredine dana očekuje se umjerena oblačnost koja će se premještati od zapada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 31 stepen, u višim predelima od 19 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom promjenljiv.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac tri, Čemerno sedam, Bijeljina osam, Bjelašnica i Drvar devet, Prijedor devet, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Sarajevo, Tuzla i Zenica 10, Bileća i Livno 11, Doboj i Bihać 12, a Trebinje, Mostar i Neum 15 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 56m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    11h 54m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    20h 20m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    18h 35m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    20h 14m
    0