Град богатији за двије дјевојчице

07.05.2024. 08:50
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 36 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 40 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се јутрос, уз повољне услове за вожњу на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због бушачко-минерских радова биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

До 12. маја ради бушачко-минерских радова биће привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничном прелазу Иваница појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај, код Зворника, забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе која се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ  данас ће бити нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином који ће се ширити од запада преко сјеверних предјела ка истоку.

Понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче пљускове и могућу појаву града, а на југу и југоистоку остаће суво и промјенљиво облачно уз сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха износиће од 19 степени на западу до 26 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен западни и југозападни вјетар.

Јутарња температура ваздуха већином је између осам и 16 степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац шест, Чемерно седам, Билећа и Рудо осам, Фоча и Хан Пијесак девет, Сарајево 11, Требиње, Приједор, Тузла, Зеница, Нови Град и Мркоњић Град 12, Бањалука 13, Бијељина и Добој 14, Неум 17 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 27m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 0m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    22h 37m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 6m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 4m
    0