Град и јутрос богатији за четири бебе

22.10.2019. 08:27
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву током протекла 24 часа рођене су три дјевојчице и један дјечак.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Из КП "Водовод и канализација" А.Д. Источно Сарајево обавјештавају кориснике да је због дуготрајног сушног периода смањен доток воде на изворишту Тилава.

-Из наведеног разлога код потрошача који су на падинским дијеловима (Горњи Которац, Крупац , дио улице Цара Лазара, дио улице Цара Душана...), те у стамбеним зградама од четвртог спрата и више долази до пада притиска у водоснабдијевању. У  дијеловима насеља и улица гдје се водоснабдијевање врши путем пумпних станица, због пада притиска у мрежи дошло је до искључења пумпних постројења са мреже (заштита од рада на суво), све екипе КП ВИК су на терену и предузимају активности како би пумпна постројења вратила у режим рада. Молимо потрошаче за стрпљење и разумијевање -наводи се у саопштењу.

Данас ће, због планираних радова на ДВ 35 kV Јахорина, у периоду од 9:00 до 16:00 часова, без напајања електричном енергијом остати ТС 35/10 kV Јахорина.

У РС јутрос се вози по претежно сувим коловозима, уз задовољавајућу проходност путних праваца. Слабије магле мјестимично има на дионицама које пролазе уз ријеке, кроз котлине и у вишим предјелима. Ситнији одрони су могући у усјецима и поред камених косина, због чега је неопходан додатан опрез при вожњи.

На дионици регионалног пута Р-446а, Лукавица-Пале, у току су радови на рехабилитацији и реконструкцији пута и на проширењу моста, због чега је потпуно обустављен саобраћај за сва возила (забрана се не односи на локално становништво) до 23.10.2019.

Због изградње мале-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници једном траком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново. 

И на осталим путевима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладаватипретежно сунчано вријеме.

Прије подне локално по котлинама и уз ријечне токове ће бити магле. Вјетар слаб источног и југоисточног смјера. Најнижа јутарња температура већином између 4 и 10, на југу земље до 14 степени Целзијуса. Највиша дневна температура углавном између 22 и 27 степени

У Источном Сарајеву сунчано. Најнижа јутарња температура око 8, а највиша дневна око 25 степени Целзијусових

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 51m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    20h 22m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 38m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 45m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 33m
    2