Град јутрос богатији за два становника

13.05.2022. 08:40
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 рођени су дјевојчица и дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 43 пацијента.

ВиК Источно Сарајево,

Данас ће у улици Јована Рашковића у периоду од 10:00 до 14:00 часова доћи до прекида у водоснабдијевању због замјене пумпног постројења.

Електродистрибуција,

Фоча,

Због радова у ТС 110/10/35 kV Вишеград организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду: КО 10 kV Међеђа, насеља:  Незуци, Душче, Мирловићи, Пијавице, Дринско, Стражбенице, Језернице, Шип, Блаж, Меремишље, Холујаци, Међеђа, Каоштице и Цријеп у периоду  од 12:00 до 13:00 часова.

Због радова у  10 kV Расклопници Велечево,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима:  Горња Драгочава, Саш и Завајт.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду  Заборак – Хоћевина,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:30 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Хоћевина, Стопићи, Горњи Стопићи и Милатковићи.

Калиновик,

Због радова на 10 kV воду  Калиновик из ТС 35/10 kV Јажићи,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:30 до 14:00 часова свим потрошачима на подручју градске зоне Калиновик и насељима Јажићи и Горњи Логор.

Рогатица,

Због радова на 10 kV воду Силос,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 12:00 часова потрошачима  у насељима Пљешевица и Каранфил.

Због радова на 10 kV воду Пилана-Сладара,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 10:30 часова потрошачима  у насељима: Борач, Живаљевина, Ковањ, Гучево, Зиличина, Гуждељи и Закомо.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Међеђа,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 8:00 до 14:00 часова потрошачима  у насељима Језернице и Репушевићи.

Због радова у ТС 110/10/35 kV Вишеград организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду: КО 10 kV Међеђа, насеља:  Незуци, Душче, Мирловићи, Пијавице, Дринско, Стражбенице, Језернице, Шип, Блаж, Меремишље, Холујаци, Међеђа, Каоштице и Цријеп у периоду  од 12:00 до 13:00 часова.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенција у протекла 24 часа.

Пале,

Интервенција на гашењу мањег шумског пожара у селу Мајдани. Пожар угашен.  

Због оштећења моста, забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Због извођења деминерских радова сваки радни дан од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја на дионици Брод на Дрини два - Врба на локацији Тјентиште у општини Фоча, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због активираног клизишта саобраћај се на дионици пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, а због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано и врло топло вријеме, а по подне ће доћи до наоблачења од централног појаса ка истоку, уз појаву повремених пљускова са грмљавином.

Максимална дневна температура ваздуха износиће од 25 до 33 понегдје на сјеверу, а у вишим предјелима 20 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар претежно западних смјерова.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно, Рудо и Соколац девет, Хан Пијесак десет, Билећа и Сарајево 11, Нови Град 12, Мркоњић Град, Приједор и Тузла 13, Бањалука, Добој, Требиње, Зеница, Мостар и Бихаћ 14, Бијељина 15 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 53m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 26m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 3m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 32m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 30m
    0