Град јутрос богатији за једног становника

09.11.2021. 07:45
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражио је 35 пацијената.

Електродистрибуција:

Општина Калиновик: Квар је настао синоћ од 20.30 часова (изгорео 10 кв осигурач), а без напајања је комплет Калиновик.

Водоснабдијевање града

- ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

- Обавјештавамо кориснике услуга да су обилне падавине узроковале замућење воде  на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново.  Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Препоручујемо превентивно прокувавање воде! Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

 - Обавјештавамо кориснике насеља Кијева да је дана 6. 11. 2021. године дошло до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм због чега је насеље Кијево остало без водоснабдијевања. Током дана, без обзира на временске услове, екипе КП“Водовод и канализација“ су успијеле детектовати квар на дионици од захватне грађевине „Грабски млини“ до мјеста Оглавак, односно на дионици кроз кањон ријеке Жељезнице. Обзиром да је терен неприступачан,а ријека тренутно набујала, екипе ВИКа нису могле приступити мјесту хаварије на цјевоводу. Због наведених разлога, неприступачности терена и тренутних непогода, те најављених нових падавина нисмо у могућности предвидјети вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

 Потрошачи се моле за стрпљење.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенције у посљедња 24 часа.

Општина Хан Пијесак: У насељу Мркаљи јуче једна интервенција у 7.30 часова на гашењу сијена и смећа у шталама. Пожар угашен у 8.20 часова.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ коловози су мокри и клизави, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе теже од 3,5 тоне који се преусмјеравају преко Романије.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу "Угар", као и на дионици Пале-Подграб у тунелу "Стамбулчић".

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Рача-Бијељина, у рејону Раче, у времену од 7.00 до 17.00 часова, као и на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због санације коловоза.

Получасовна обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова на снази је на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље због бушачко-минерских радова.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, те на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ прије подне ће бити кишовито у већини предјела, а до подне се очекује престанак падавина у већини крајева.

На југу ће бити облачно са сунчаним периодима и топлије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни.

Највиша температура ваздуха биће од седам до 12, на југу до 19 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Хан Пијесак два, Чемерно три, Соколац, Дринић четири, Мркоњић Град пет, Невесиње, Сребреница, Бихаћ, Бугојно, Сарајево и Зеница шест, Бањалука, Бијељина, Нови Град, Приједор, Ливно и Тузла седам, Фоча, Рудо, Србац, Вишеград и Добој осам, Гацко 11, Билећа, Мостар 13, те Требиње 14 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 29m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 57m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 7m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 39m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    16h 58m
    0