Градоначелник Ћосић изгубио подршку коалиције

05.09.2022. 15:05
0
ИЗВОР: katera.news

На 12. редовној сједници Скупштине града Источно Сарајево није усвојен ребаланс буџета у износу од 15.325.165 КМ. У односу на Нацрт, ребаланс је повећан за 290.000 КМ.

Предраг Шаровић, одборник СДС-а у Скупштини града, истакао је да нису гласали за усвајање ребаланса јер амандмани ове странке нису усвојени у потпуности, те да буџет није онакав какав би требало да буде.

- С обзиром на то да буџет није усвојен, очигледно је да нешто не штима у овом граду. Иако градоначелник тврди да је ситација никад боља, чињенице показују другачије – рекао је Шаровић.

Он је нагласио да је коалиција овај пут гласала јединствено.

- Прича градоначелника да ће бити ускоро 19-20 одборника на страни позиције је пала у воду. Опозицијала је показала да излази јединствено и да има све одборнике на својој страни. Надам се да ће у наредном периоду постојати кохезија између коалиције и да ћемо успјети да истрајемо у нашим намјерам – истакао је он.

Према његовим ријечима, буџет за непрофитне организације повећан је са 35 на 70.000 КМ, иако на територији града Источно Сарајево постоје само неколико таквих организација.

- То је класично страначко дијељење новца оним организацијама које су уз режим – закључио је он.

Шаровић је додао да је на иницијативу клуба ове странке, коју су потписали и ДНС-а и ПДП-а, прихваћен захтјев за одржавање тематске сједнице о ситуацији у МОФАС-у.

Марко Кубатлија, одборник ДНС-а у Скупштини града, истакао је да неподржавање усвајања буџета није политичко питање, него очување интереса грађана Источног Сарајева.

- Губљење подршке скупштинске већине у Градској управи само доказује да су грађани рекли „не“ неким стварима које се дешавају у Градској управи – рекао је Кубатлија.

Како каже, постоји нова скупштинска већина у Источном Сарајеву и ускоро ће бити презентована.

Кубатлија је рекао да је један од разлога зашто ДНС није подржао ребаланс буџета, распоређивање буџетских средстава намијењених за спорт.

- Никад ниједан градоначелник није давао новац спортским удружењима из Бијељине и Бањалуке. Вријеме је да то престане. Постоји доста спортских клубова на територији овог града које треба подржати, а не давати средства у друге градове Републике Српске – истакао је он.

Коментаришући неусвајање ребаланса буџета, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је половину амандмана опозиционог клуба прихватио те да је ријеч о чистом поликантском односу.

Он је додао да када је ријеч о усвојеним амандманима, ријеч је о опремању амбулнте у Касиндолу, ограда на Вељинама и изградња бисте доктора Миодрага Лазића.

- Иако СДС није подржао ребаланс буџета, мене то као градоначелника неће спријечити да издвојимо и 10.000 КМ за опремање амбуланте породичне медицине у Касиндолу, да помогнемо изградњу ограде око храма на Вељинама, као и да помогнемо изградњу статуе Миодрага Лазића на истоименом шеталишту – рекао је Ћосић.

Он је додао да ће у наредних 15 дана бити одржана тематска сједница о стању у МОФАС-у.

На дневном реду данашње сједнице пред одборницима су се нашле и информације о функционисању јавних комуналних предузећа, одржавању чистоће и управљању отпадом на подручју града, информације из области запошљавања и реализацији Програма запошљаваља на подручју града Источно Сарајево за 2021/2022. годину, као и информације о изградњи инфраструктурних објеката на подручју града по просторно-планској документацији и о судским споровима које води град Источно Сарајево.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 15m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 26m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    23h 52m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    23h 57m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 6m
    0