Gradonačelnik Ćosić izgubio podršku koalicije

05.09.2022. 15:05
0
IZVOR: katera.news

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo nije usvojen rebalans budžeta u iznosu od 15.325.165 KM. U odnosu na Nacrt, rebalans je povećan za 290.000 KM.

Predrag Šarović, odbornik SDS-a u Skupštini grada, istakao je da nisu glasali za usvajanje rebalansa jer amandmani ove stranke nisu usvojeni u potpunosti, te da budžet nije onakav kakav bi trebalo da bude.

- S obzirom na to da budžet nije usvojen, očigledno je da nešto ne štima u ovom gradu. Iako gradonačelnik tvrdi da je sitacija nikad bolja, činjenice pokazuju drugačije – rekao je Šarović.

On je naglasio da je koalicija ovaj put glasala jedinstveno.

- Priča gradonačelnika da će biti uskoro 19-20 odbornika na strani pozicije je pala u vodu. Opozicijala je pokazala da izlazi jedinstveno i da ima sve odbornike na svojoj strani. Nadam se da će u narednom periodu postojati kohezija između koalicije i da ćemo uspjeti da istrajemo u našim namjeram – istakao je on.

Prema njegovim riječima, budžet za neprofitne organizacije povećan je sa 35 na 70.000 KM, iako na teritoriji grada Istočno Sarajevo postoje samo nekoliko takvih organizacija.

- To je klasično stranačko dijeljenje novca onim organizacijama koje su uz režim – zaključio je on.

Šarović je dodao da je na inicijativu kluba ove stranke, koju su potpisali i DNS-a i PDP-a, prihvaćen zahtjev za održavanje tematske sjednice o situaciji u MOFAS-u.

Marko Kubatlija, odbornik DNS-a u Skupštini grada, istakao je da nepodržavanje usvajanja budžeta nije političko pitanje, nego očuvanje interesa građana Istočnog Sarajeva.

- Gubljenje podrške skupštinske većine u Gradskoj upravi samo dokazuje da su građani rekli „ne“ nekim stvarima koje se dešavaju u Gradskoj upravi – rekao je Kubatlija.

Kako kaže, postoji nova skupštinska većina u Istočnom Sarajevu i uskoro će biti prezentovana.

Kubatlija je rekao da je jedan od razloga zašto DNS nije podržao rebalans budžeta, raspoređivanje budžetskih sredstava namijenjenih za sport.

- Nikad nijedan gradonačelnik nije davao novac sportskim udruženjima iz Bijeljine i Banjaluke. Vrijeme je da to prestane. Postoji dosta sportskih klubova na teritoriji ovog grada koje treba podržati, a ne davati sredstva u druge gradove Republike Srpske – istakao je on.

Komentarišući neusvajanje rebalansa budžeta, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je polovinu amandmana opozicionog kluba prihvatio te da je riječ o čistom polikantskom odnosu.

On je dodao da kada je riječ o usvojenim amandmanima, riječ je o opremanju ambulnte u Kasindolu, ograda na Veljinama i izgradnja biste doktora Miodraga Lazića.

- Iako SDS nije podržao rebalans budžeta, mene to kao gradonačelnika neće spriječiti da izdvojimo i 10.000 KM za opremanje ambulante porodične medicine u Kasindolu, da pomognemo izgradnju ograde oko hrama na Veljinama, kao i da pomognemo izgradnju statue Miodraga Lazića na istoimenom šetalištu – rekao je Ćosić.

On je dodao da će u narednih 15 dana biti održana tematska sjednica o stanju u MOFAS-u.

Na dnevnom redu današnje sjednice pred odbornicima su se našle i informacije o funkcionisanju javnih komunalnih preduzeća, održavanju čistoće i upravljanju otpadom na području grada, informacije iz oblasti zapošljavanja i realizaciji Programa zapošljavalja na području grada Istočno Sarajevo za 2021/2022. godinu, kao i informacije o izgradnji infrastrukturnih objekata na području grada po prostorno-planskoj dokumentaciji i o sudskim sporovima koje vodi grad Istočno Sarajevo.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju
Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO) Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO)
"MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" (FOTO) "MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" ...
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    18h 3m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    18h 11m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    11h 31m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    19h 52m
    0
  • Zemljotres u BiH
    21h 38m
    0