Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли

31.03.2024. 20:19
2
ИЗВОР: srna.rs

Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли на Љетним олимпијским играма у Паризу, изјавила је градоначелник главног града Француске Ан Идалго.

- Желим да поручим руским и бјелоруским спортистима да неће бити добродошли у Паризу. Истовремено, желим да поручим спортистима из Украјине да ћемо их подржати свом снагом -рекла је она.

Лист "Ле монд" подсјећа да је Идалгова ове седмице посјетила Кијев гдје је разговарала са предсједником Украјинског националног олимпијског комитета Вадимом Гутсајтом и градоначелником Кијева Виталијем Кличком, као и са украјинским спортистима.

Многе спортске организације широм свијета забраниле су руским спортистима да учествују на њиховим такмичењима као одговор на специјалну војну операцију Москве у Украјини.

Спортистима је, такође, забрањено да се такмиче под државном заставом, као и интонирање руске државне химне на великим међународним спортским догађајима, укључујући Олимпијске игре.

Међународни олимпијски комитет дозволио је учешће руским и бјелоруским спортистима на Љетним олимпијским играма 2024. у Паризу, али само под индивидуалним неутралним статусом и под условом да испуне низ критеријума.

Од спортиста се посебно тражи да не буду повезани са војним структурама и да не подржавају операцију Русије у Украјини.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Realista 16.04.2024. 17:22
    Sa agresorima i fašistima treba tako.
  • Generic placeholder image
    Nada 31.03.2024. 21:42
    U sta se ova Francuska pretvori -Uzas
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза
Претучени тинејџер подлегао повредама Претучени тинејџер подлегао повредама
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 25m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 7m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 35m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 42m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 40m
    0