Граду Источно Сарајево уручена Плакета Електротехничког факултета за успјешну техничку сарадњу

06.07.2020. 14:58
0
ИЗВОР: Катера

Декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Божидар Поповић уручио је данас градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу Плакету за успјешну техничку сарадњу у претходном периоду између Електротехничког факултета и Града Источно Сарајево.

Градоначелник Вуковић захвалио се декану и његовим сарадницима на урученој Плакети и рекао да сарадња између Електротехничког факултета и Града Источно Сарајево није само формална, него и пријатељска.

- Ја могу са свог становишта рећи да Електротехнички факултет има амбицију да, осим наставно-научног процеса, реализује бројне друге пројекте који су од користи за друштвену заједницу. У том погледу, ми смо са задовољством прихватили и били подршка неким од пројеката – истакао је Вуковић.

Слика

Градоначелник Источног Сарајева се још једном захвалио Електротехничком факултету на пројекту израде заштитних визира у вријеме пандемије вируса корона, који су додијељени бројним здравственим установама, како у Источном Сарајеву, тако и широм истока Републике Српске, а који је Град Источно Сарајево финансирао.

- Морам истаћи задовољство чињеницом да је Електротехнички факултет расадник стручних људи, и у овом времену недостатка посла за младе људе, можемо констатовати да сви они који успјешно заврше Електротехнички факултет су сигурно запослени млади људи – нагласио је Вуковић и додао да је то један од разлога због којег Град Источно Сарајево Електротехнички факултет посматра на посебан начин у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

Слика

Градоначелник Ненад Вуковић најавио је веома битан пројекат Електротехничког факултета и Града Источно Сарајево, који ће у скорије вријеме бити реализован, а то је проналазак техничких рјешења када је у питању инсталација уређаја који би мјерили загађеност ваздуха и температуру на подручју свих шест градских општина, али и туристичких мјеста попут Јахорине и Требевића.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић подсјетио је на низ пројеката које је Град Источно Сарајево помогао, а то су, прије свега, промоција Електротехничког факултета у средњим школама, организовање симпозијума „Инфотех“, те замјена дијела лед расвјете у малом амфитеатру Електротехничког факултета.

Коментари 0
Повезане вијести
Свети Петар Дабробосански – заштитник града Источно Сарајево Свети Петар Дабробосански – заштитник града Источно Сарајево
Вуковић: Предизборни плакат Сладоја није проблематичан Вуковић: Предизборни плакат Сладоја није проблематичан
ПДП-у жријебањем додијељен мандат у Дому народа ПДП-у жријебањем додијељен мандат у Дому народа
Најчитаније
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    16h 10m
    0
  • Домаћи посни брускети
    16h 43m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    12h 1m
    4
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    14h 9m
    0
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    10h 22m
    1