Gradu Istočno Sarajevo uručena Plaketa Elektrotehničkog fakulteta za uspješnu tehničku saradnju

06.07.2020. 14:58
0
IZVOR: Katera

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović uručio je danas gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću Plaketu za uspješnu tehničku saradnju u prethodnom periodu između Elektrotehničkog fakulteta i Grada Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Vuković zahvalio se dekanu i njegovim saradnicima na uručenoj Plaketi i rekao da saradnja između Elektrotehničkog fakulteta i Grada Istočno Sarajevo nije samo formalna, nego i prijateljska.

- Ja mogu sa svog stanovišta reći da Elektrotehnički fakultet ima ambiciju da, osim nastavno-naučnog procesa, realizuje brojne druge projekte koji su od koristi za društvenu zajednicu. U tom pogledu, mi smo sa zadovoljstvom prihvatili i bili podrška nekim od projekata – istakao je Vuković.

Slika

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva se još jednom zahvalio Elektrotehničkom fakultetu na projektu izrade zaštitnih vizira u vrijeme pandemije virusa korona, koji su dodijeljeni brojnim zdravstvenim ustanovama, kako u Istočnom Sarajevu, tako i širom istoka Republike Srpske, a koji je Grad Istočno Sarajevo finansirao.

- Moram istaći zadovoljstvo činjenicom da je Elektrotehnički fakultet rasadnik stručnih ljudi, i u ovom vremenu nedostatka posla za mlade ljude, možemo konstatovati da svi oni koji uspješno završe Elektrotehnički fakultet su sigurno zaposleni mladi ljudi – naglasio je Vuković i dodao da je to jedan od razloga zbog kojeg Grad Istočno Sarajevo Elektrotehnički fakultet posmatra na poseban način u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Slika

Gradonačelnik Nenad Vuković najavio je veoma bitan projekat Elektrotehničkog fakulteta i Grada Istočno Sarajevo, koji će u skorije vrijeme biti realizovan, a to je pronalazak tehničkih rješenja kada je u pitanju instalacija uređaja koji bi mjerili zagađenost vazduha i temperaturu na području svih šest gradskih opština, ali i turističkih mjesta poput Jahorine i Trebevića.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović podsjetio je na niz projekata koje je Grad Istočno Sarajevo pomogao, a to su, prije svega, promocija Elektrotehničkog fakulteta u srednjim školama, organizovanje simpozijuma „Infoteh“, te zamjena dijela led rasvjete u malom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo
Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan
PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    18h 15m
    0
  • Domaći posni brusketi
    18h 48m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    14h 6m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    16h 14m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    12h 27m
    1