Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту

14.07.2024. 10:38
0
ИЗВОР: srna.rs

На зидовима Цркве Светих врача Козме и Дамјана у Крајишту код Липљана исписани су графити "УЧК" /ОВК/, као и на путу на прилазу цркви, а у селу су постављене заставе Албаније и терористичке ОВК.

За вијеме литургије из оближње албанске куће чула се гласна музика, као и пјесме у којима се помиње један од вођа "ОВК" Адам Јашари.

Стотињак Срба из Крајишта, али и околних мјеста, који су јутрос дошли да празник обиљеже у родном крају нису смјели да без пратње уђу у црквено дворише, пише "Косово онлајн".

Натписи на цркви су у међувремену прецртани, такође црвеном бојом, како се не би видјело шта је било написано, али се на неколико мјеста јасно назире симбол "ОВК".

Екипа портала упитала је полицајце самопроглашеног Косова који су се налазили у близини ко је у међувремену прецртао графите, али одговор није добила, јер нису жељели да разговарају, тврдећи да не разумију српски језик.

Срби, који су прије неколико дана организовано дошли да уочи славе очисте црквено двориште, рекли су да натписа тада није било.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми дан албанске блокаде Седми дан албанске блокаде
Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО) Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО)
Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 8m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 31m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 4m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 1m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 52m
    0