Гран при ,,Јахорина филм фестивала“ освојио филм “Хладно је”

25.09.2021. 15:49
0
ИЗВОР: Катера

Петнаести међународни фестивал документарног и кратког филма "Јахорина филм фестивал" завршен је данас објавом добитника фестивалских награда.

Директор Фестивала Мирко Деспић истакао је да се управа потрудила да се адаптира на промјене изазване глобалном здравственом кризом, задржавајући колико је то могуће аутентичност.

У оквиру такмичарског програма 15. Јахорина филм фестивала, укупно 52 филма из 23 државе конкурисало је за титуле најбољих у четири категорије, а одлуку о побједницима донио је жири у саставу Лука Кецман, професор Академије умјетности из БиХ, Драгутин Зупанц, редитељ и сценариста из Словеније и Оливера Панчић, одговорни уредник редакције документарног програма Радио-телевизије Србије.

Гран при Јахорина филм фестивала, за најбољи филм припао је кратком играном филму „Хладно је“ редитеља Данила Иванова из Русије. "Златни јавор" за најбољи документарни филм из Босне и Херцеговине припао је филму “Неки нови Бродвеј” редитеља Дениса Бојића.

Годишња награда, почасни “Златни јавор” за изузетан допринос филмској умјетности припао је редитељу Радославу Станишићу из Црне Горе.  

Награде “Златни јавор” додијељене су по категоријама, посебно за регионалну и међународну селекцију за најбољи документарни филм, кратки играни филм, експериментални филм и студентски филм. 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“ Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“
Весни Капор награда за роман "Маша и медведи" Весни Капор награда за роман "Маша и медведи"
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 5m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 49m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 2m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 16m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 8m
    0