Gran pri ,,Jahorina film festivala“ osvojio film “Hladno je”

25.09.2021. 15:49
0
IZVOR: Katera

Petnaesti međunarodni festival dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina film festival" završen je danas objavom dobitnika festivalskih nagrada.

Direktor Festivala Mirko Despić istakao je da se uprava potrudila da se adaptira na promjene izazvane globalnom zdravstvenom krizom, zadržavajući koliko je to moguće autentičnost.

U okviru takmičarskog programa 15. Jahorina film festivala, ukupno 52 filma iz 23 države konkurisalo je za titule najboljih u četiri kategorije, a odluku o pobjednicima donio je žiri u sastavu Luka Kecman, profesor Akademije umjetnosti iz BiH, Dragutin Zupanc, reditelj i scenarista iz Slovenije i Olivera Pančić, odgovorni urednik redakcije dokumentarnog programa Radio-televizije Srbije.

Gran pri Jahorina film festivala, za najbolji film pripao je kratkom igranom filmu „Hladno je“ reditelja Danila Ivanova iz Rusije. "Zlatni javor" za najbolji dokumentarni film iz Bosne i Hercegovine pripao je filmu “Neki novi Brodvej” reditelja Denisa Bojića.

Godišnja nagrada, počasni “Zlatni javor” za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti pripao je reditelju Radoslavu Stanišiću iz Crne Gore.  

Nagrade “Zlatni javor” dodijeljene su po kategorijama, posebno za regionalnu i međunarodnu selekciju za najbolji dokumentarni film, kratki igrani film, eksperimentalni film i studentski film. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
Vesni Kapor nagrada za roman "Maša i medvedi" Vesni Kapor nagrada za roman "Maša i medvedi"
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 53m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    23h 26m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 52m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 5m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 34m
    4