Гранична полиција БиХ да достави податке о свим путницима из Кине

27.01.2020. 19:01
0
ИЗВОР: Srna

Министарство цивилних послова у Савјету министара препоручило је Граничној полицији и сарајевском аеродрому да обавијесте надлежне институције о свим путницима који долазе из Кине, посебно провинције Хубеј и града Вухан, с циљем раног откирвања коронавируса.

О лицима која улазе у БиХ потребно је одмах доставити податке о мјесту и адреси боравка у БиХ, периоду боравка, те евентуално контакт телефон Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске/ Институту за јавно здравство Српске, Федералном министарству здравства/ Заводу за јавно здравство Федерације БиХ (ФБиХ) и Министарству цивилних послова у Савјету министара.

У складу са препорукама Свјетске здравствене организације, потребно је да запослени на граничним прелазима приликом контакта са путницима користе једнократне хируршке маске и рукавице, избјегавају блиски контакт и одржавају хигијену руку, саопштено је из Министарства цивилних послова у Савјету министара.

Министарство цивилних послова у Савјету министара је Граничној полицији БиХ и Међународном аеродрому Сарајево доставило препоруке Института за јавно здравство Републике Српске и Завода за јавно здравство ФБиХ које је потребно дистрибуисати свим путницима који долазе у БиХ из Кине, посебно провинције Хубеј и града Вухан.

У случају додатних препорука Свјетске здравствене организације, Министарство цивилних послова у Савјету министара ће благовремено обавијестити све институције.

Према посљедњим подацима, у Кини је од коронавируса умрла 81 особа, а потврђена је зараза 2.827 људи. У критичном стању се налази 461 лице.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    23h 20m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    21h 27m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    15h 40m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    21h 31m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    19h 40m
    0