Грчки кутак ускоро и на Палама

13.05.2021. 14:56
0
ИЗВОР: СРНА

Амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу рекао је данас у Станарима да Амбасада Грчке у БиХ, у сарадњи са Хеленском фондацијом за културу са сједиштем у Београду, спроводи пројекат успостављања грчких кутака, од којих је један већ отворен у Добоју, а убрзо ће бити и на Палама и у Високом.

Папандреу је најавио у изјави новинарима да ће се од наредне академске године грчки језик изучавати и у Бањалуци.

Он је данас током посјете Основној школо "Десанка Максимовић" у Станарима разговарао са руководством школе и представницима локалне власти о културној и привредној сарадњи.

Након што је информисан да су бројне грчке породице током ратног периода угостиле и дјецу и Станара, Папандреу је захвалио што то није заборављено.

Амбасадору Грчке је данас, испред општинске управе Станари и Основне школе "Десанка Максимовић" уручена монографија "Споменичко благо Републике Српске", аутора Љиљане Шево, као и иконе Свете Богородице и Исуса Христа.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић рекао је да је током састанка разговарано и о привредној сарадњи, а директор школе Александар Ристић рекао је да је било ријечи и о могућности повезивање ове са једном од школа у Грчкој, те размјени ученика. 

Коментари 0
Повезане вијести
Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје
Сутра акција добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву Сутра акција добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву
Планинарско друштво " Требевић" богатије за четири лиценцирана водича Планинарско друштво " Требевић" богатије за четири лиценцирана водича
Најчитаније
  • То нису били људи, већ звијери: Страдање браће Петра и Павла
    9h 48m
    6
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
    7h 15m
    7
  • Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)
    11h 39m
    3
  • На данашњи дан умро велики Борислав Пекић: Српски писац који је свој живот посветио борби за слободу
    10h 28m
    0
  • Српска невјеста из Холивуда
    10h 50m
    0