Grčki kutak uskoro i na Palama

13.05.2021. 14:56
0
IZVOR: SRNA

Ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu rekao je danas u Stanarima da Ambasada Grčke u BiH, u saradnji sa Helenskom fondacijom za kulturu sa sjedištem u Beogradu, sprovodi projekat uspostavljanja grčkih kutaka, od kojih je jedan već otvoren u Doboju, a ubrzo će biti i na Palama i u Visokom.

Papandreu je najavio u izjavi novinarima da će se od naredne akademske godine grčki jezik izučavati i u Banjaluci.

On je danas tokom posjete Osnovnoj školo "Desanka Maksimović" u Stanarima razgovarao sa rukovodstvom škole i predstavnicima lokalne vlasti o kulturnoj i privrednoj saradnji.

Nakon što je informisan da su brojne grčke porodice tokom ratnog perioda ugostile i djecu i Stanara, Papandreu je zahvalio što to nije zaboravljeno.

Ambasadoru Grčke je danas, ispred opštinske uprave Stanari i Osnovne škole "Desanka Maksimović" uručena monografija "Spomeničko blago Republike Srpske", autora Ljiljane Ševo, kao i ikone Svete Bogorodice i Isusa Hrista.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da je tokom sastanka razgovarano i o privrednoj saradnji, a direktor škole Aleksandar Ristić rekao je da je bilo riječi i o mogućnosti povezivanje ove sa jednom od škola u Grčkoj, te razmjeni učenika. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    16h 48m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    9h 38m
    0
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    8h 57m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    7h 32m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    7h 20m
    0