Грешке које чините током купања, а које уништавају кожу

23.05.2020. 21:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Туширање није само један од најједноставнијих начина одржавања хигијене, јер ако се не купамо на прави начин, можемо оштетити кожу тијела.

Оно није само пуко пуштање воде, неколико минута шампонирања и испирања и чисти сте. Нажалост, не поступамо сви правилно према свом тијелу током купања, зато вам у наставку пишемо о најчешћим грешакама које би требало да избјегнете, ако желите да сачувате мекоћу и еластичност коже.

1. Преврућа вода предуго

Иако се туширање од 15 минута врућим тушем не чини предуго, свакако је једна од најгорих ствари које можете направити својој кожи. Врућа вода на вашој кожи може уклонити нужне липиде и протеине, па се лакше може упалити. Осим тога, извесно је да ће вам врућа вода дехидрирати кожу.

2. Прегруби шампони

Често користимо шампоне који су толико јаки и са толико штетних састојака да се могу упоредити са детерџентом за прање судова. И управо такви шампони могу бити разлог за сувоћу и свраб коже. Осјећај вам мора бити чист, а не надражен. Припазите да су шампони које користите без парабена, алкохола и парфема.

3. Претјеривање са пилинзима

Иако се пилинг тијела препоручује с времена на вријеме како бисте уклонили одумрле ћелије коже, превише пилинга вам може нанијети више штете него користи. Кожа почиње да се перута, што значи да сте је изиритирали и пробили слој заштитне баријере коже. Савјетујемо вам да пилинг тијела практикујете једном у 10 дана, послије чега обавезно иде хидратација коже.

4. Погрешан начин депилације

Без обзира на дио тијела који депилирате, важно је да то радите правилно. Немојте користити бријач са превише жилета, један до два су довољна. Такође, не би требало да се бријете у смјеру супротно од раста длаке, а примјена пјене за бријање је неизоставна.

5. Бришете се пешкиром

Колико год да можда звучало бизарно, брисање пешкиром може изазвати иритацију на вашој кожи. Пешкир може бити груб, поготово када се њиме бришете у свим смеровима. Најбоље рјешење је коришћење кућног огртача одмах након туширања, од финог материјала који ће упити воду и пријати вашој кожи.

Коментари 0
Повезане вијести
Намирнице за блистав тен Намирнице за блистав тен
Да ли је здравије туширати се ујутро или навече? Да ли је здравије туширати се ујутро или навече?
Уље мркве за све типове коже Уље мркве за све типове коже
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 2m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 11m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 16m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 59m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    12h 13m
    0