Уље мркве за све типове коже

12.08.2020. 20:46
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Нема сумње да је мрква здрава, али и сви њени дијелови попут коријена који благотворно утиче на изглед коже. Органско уље, инфузирано мрквом, побољшава тен, храни кожу и косу, а то су и више него добри разлози да се одлучите за потпуно природан производ богат витаминима и есенцијалним масним киселинама.

Уље мркве засићено је бета-каротеном (провитамин А) и првенствено је познато по позитивном учинку на кожу: мало уља наносите на лице и равномјерно га распоредите. Уље осигурава глаткоћу, сјај и здрав изглед захваљујући њежној наранџастој нијанси.

Уз свакодневну употребу – у свом чистом облику или као додатак креми за његу – козметолози предвиђају изврстан учинак, потврђујући да је уље мркве за кожу попут укусног десерта. Храњиве, заштитне, регенерирајуће и антиоксидацијске способности мрква уља изврсне су у њези сухе и осјетљиве коже. Треба га додати свакодневној њези у било које доба. У хладној сезони излијечиће исцрпљену или испуцалу кожу, а по врућем времену ће се носити са задатком балзама за усне.

Такође се добро носи и са задатком самотамњења – лаганим, златним, природним нијансирањем коже. Осим тога, уље мркве дјелује као потпора природном препланулом тену, припремајући епидерму за излагање сунцу, продужавајући учинак сунчања и штити кожу. Може се узимати орално као додатак прехрани или примијенити на тијело непосредно прије одласка на плажу.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је најотровнија биљка на свијету, а њено уље сви користе Ово је најотровнија биљка на свијету, а њено уље сви користе
Забрањен увоз готово 19.000 килограма мркве због пестицида Забрањен увоз готово 19.000 килограма мркве због пестицида
Приштина забранила продају српског уља Приштина забранила продају српског уља
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 1m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 14m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 4m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 22m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    22h 46m
    0