Грмуша позвао инспекторе у супермаркете и хипермаркете

20.08.2022. 19:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Одборник ПДП у Скупштини Града Бањалука, Милко Грмуша упутио је захтјев Инспекторату Републике Српске у којем тражи инспекцијски надзор у супермаркетима и хипермаркетима.

Грмуша истиче да тиме наставља правну борбу против поскупљења у Српској. Он појашњава да је добио информацију да се у наведеним трговачким субјектима не поштују законске одредбе које се тичу начина декларисања производа, истицања и објаве цијена.

- Добио сам информацију да се врше недозвољене шпекулације и израде калкулација, да се фингирају рокови употребе, као и да се не поштују радна права радника - написао је Грмуша на друштвеним мрежама.

Оно што је свима јасна чињеница, додаје он, јесте да постоје трговци који се богате на муци народа и својих радника и да дио екстрапрофита очигледно инвестирају у разноразне политичаре како их нико не би ограничио у овим незаконитим поступањима.

- Драги пријатељи, само наставите да ме обавјештавате о оваквим стварима. Није нормално да је просјечна плата у Њемачкој шест пута већа него код нас, да су њихови радници у трговинама вишеструко плаћенији него наши, а да је код нас храна скупља него у Њемачкој - наводи Грмуша.

Његова објава изазвала је низ позитивних рекакција грађана на друштвеним мрежама.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 11m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 35m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    5h 50m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 19m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 29m
    0