Grmuša pozvao inspektore u supermarkete i hipermarkete

20.08.2022. 19:06
0
IZVOR: srpskainfo.com

Odbornik PDP u Skupštini Grada Banjaluka, Milko Grmuša uputio je zahtjev Inspektoratu Republike Srpske u kojem traži inspekcijski nadzor u supermarketima i hipermarketima.

Grmuša ističe da time nastavlja pravnu borbu protiv poskupljenja u Srpskoj. On pojašnjava da je dobio informaciju da se u navedenim trgovačkim subjektima ne poštuju zakonske odredbe koje se tiču načina deklarisanja proizvoda, isticanja i objave cijena.

- Dobio sam informaciju da se vrše nedozvoljene špekulacije i izrade kalkulacija, da se fingiraju rokovi upotrebe, kao i da se ne poštuju radna prava radnika - napisao je Grmuša na društvenim mrežama.

Ono što je svima jasna činjenica, dodaje on, jeste da postoje trgovci koji se bogate na muci naroda i svojih radnika i da dio ekstraprofita očigledno investiraju u raznorazne političare kako ih niko ne bi ograničio u ovim nezakonitim postupanjima.

- Dragi prijatelji, samo nastavite da me obavještavate o ovakvim stvarima. Nije normalno da je prosječna plata u Njemačkoj šest puta veća nego kod nas, da su njihovi radnici u trgovinama višestruko plaćeniji nego naši, a da je kod nas hrana skuplja nego u Njemačkoj - navodi Grmuša.

Njegova objava izazvala je niz pozitivnih rekakcija građana na društvenim mrežama.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u...
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 46m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 53m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 35m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 13m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 45m
    0