Грмуша тражи хитан састанак због изјава Дорићеве

12.08.2022. 20:44
0
ИЗВОР: banjaluka.net

Одборник ПДП-а у Скупштини Града Бањалука Милко Грмуша рекао је да данас подноси захтјев за хитан састанак представницима Републичког јавног тужилаштва, Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Институцији омбудсмена за људска права у БиХ, због изјаве Андрее Дорић, кадра СП-а, да је уз подршку партије на двије функције.

Дорићева је у сриједу потврдила је да је уз подршку партије дошла на функцију извршног директора “Путева Републике Српске” и члана УО Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ).

Грмуша је у сриједу поднио кривичну пријаву против свих који су, према његовим тврдњама, помогли Дорићевој да дође на поменуте функције.

- Треба да сједнемо сви заједно, са новинарима и представницима невладиних организација и да видимо докле ће ово бити толерисано. Ја на овом нећу стати. И сам омбудсман за људска права је раније наглашавао да овакво запошљавање има катастрофалне посљедице по одласке младих људи из БиХ, те су позивали и на органе кривичног гоњења да се укључе, јер овдје има елемената и кривичног дјела - напоменуо је Грмуша за Н1.

Грмуша је додао да ће и од релевантних институција Европске уније тражити да се укључе.

Грмуша је у сриједу рекао да је пријаву формално поднио он, “али иза ње стоје хиљаде понижених младих људи који не могу добити посао зато што нису политички подобни”.

- Поднио сам је и због боли сваке мајке која гледа своје дијете преко телефона, јер је отишло одавде трбухом за крухом - навео је Грмуша.

Коментари 0
Повезане вијести
ОО СДС Пале: Дегутанта изјава Томића у којој позива на јединство ОО СДС Пале: Дегутанта изјава Томића у којој позива на јединство
Влада Српске мора контролисати цијену горива Влада Српске мора контролисати цијену горива
Грмуша позвао инспекторе у супермаркете и хипермаркете Грмуша позвао инспекторе у супермаркете и хипермаркете
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    29m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 53m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 46m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 37m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 43m
    0