ОО СДС Пале: Дегутанта изјава Томића у којој позива на јединство

19.08.2023. 20:00
11
ИЗВОР: katera.news

Изасланик српског члана Предсједништа БиХ Бошко Томић, поручио је данас на обиљежавању крсне славе Рогатице да српски народ може спасити само јединство и да због тога мора стати уз руководство Републике Српске које је поново нападнуто од нелегално изабраних представника међународне заједнице.

- Нема тога ко може мијењати вољу народа. Ако су људи за одбрану ове републике дали живот, од српског народа се тражи само јединство у којем ће истрајати заједно и спасити Републику Српску, јер су жеље странаца да она потпуно нестане. Људи у Српској и њено руководство морају да истрају у томе да докажу да су у праву - нагласио је Томић, преносе медији.

Одговор на Томићеве изјаве стигао је и од паљанског СДС-а.

Како наводе из овог општинског одбора, дегутантно је у медијима прочитати изјаву Томића у којој позива на јединство.

- Сви добро памтимо да је управо господин Томић, након увођења санкција од стране Високог представника у БиХ свим високорангираним функционерима Српске демократске странке и забране политичког дјеловања, експресно прелетио из новонастале опозиције, у власт по мјерилима високог представника и међународне заједнице - подсјетили су из ОО СДС Пале.

Такође, наводе да је свој политички мир нашао у СНСД-у којем служи само како би попунио квоту у власти која припада Палама, а да Пале и Паљани од тога апсолутно никакве користи немају, док он лично има и те какве.

- Господине Томићу, јединство у Републици Српској не постоји од  данас, или од јуче, нити од момента када сте се Ви скрасили у странци која чини окосницу власти у Српској, јединство је настало за Петровдан 1990. године, када је основана Српска демократска странка, странка која је, захваљујући часним и поштеним људима на њеном челу, окупила и у политичком смислу освијестила српски народ, те стала пред њега у тим тешким временима - истакли су и додали:

- Јединство које помињете, Ви сте напустили на првој раскрсници која је СДС одвела у опозицију, а на власти учврстила оне са којима нас сада на јединство позивате, и то не само Ви, већ армија оних који су Српску демократску странку напустили након правног и дипломатског насиља које су над њеним члановима и функционерима починили високи представник и међународна заједница.

Из паљанског СДС-а истичу да је Томић тада био вођен искључиво личним интересима, који су, како кажу, на љествици били постављени много више од идеала, части и образа.

Питају се, да ли је Томић ове особине икада и имао.

- Судећи према досадашњем искуству, можемо само претпоставити ко ће бити први који ће покушати да напусти брод који тоне, али овим путем можемо поручити господину Томићу и њему сличнима, да у нашим редовима за такве као он неће бити мјеста - категорично су одговорили.

Коментари 11
  • Generic placeholder image
    Jane 21.08.2023. 13:40
    Za Miodraga, da je SNSD tada postojao, Republike Srpske sigurno ne bi bilo! Podsjetiću na jedan od sudbonosnih događaja, Vens-Ovenov plan, jedini političar iz Republike Srpske koji je zdušno podržao taj plan bio je Dodik! A znamo i što. PO tom planu nije bilo entitea nego nekakve multietničke regije!!! Izgleda da Dodik nikada nije odustao od tog plana samo mijenja način realizacije!
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 20.08.2023. 19:45
    Кумровачки ђак примјењује што је научио, шта се чудите паљанској бруци!!
  • Generic placeholder image
    Neko 20.08.2023. 17:18
    Jedan gore vidi SVE...izgurace narod nekako kao i uvijek.Nece se ni oni nauzivati toga sto imaju
  • Generic placeholder image
    Mare 20.08.2023. 15:33
    Sto nisi pozivao na jedinstvo kad si kcerke zaposljavao po elektrodistribuciji i centralnoj banci? I to bez konkursa, to pouzdano znam. Sram te bilo
  • Generic placeholder image
    Soko 20.08.2023. 13:21
    Boško, Boško... znamo te dobro...tuga je kad si se debelo podmirio, da pozivaš na jedinstvo... a šta je sa nama običnim smrtnicima, penzije male, djeca na birou rada... uh
  • Generic placeholder image
    миодраг 20.08.2023. 12:52
    Да је СДС 1990. године и током рата до 1995.године, био такав какав је сада, и да су га водили људи као што су ови што сада воде СДС, сигурно не би било ни Републике Српске, а вероватно ни Срба у БиХ. На српску срећу, тада су га водили прави Срби, родољуби и непоткупиви људи, са јасном и чврстом националном идејом и националним циљевима. Ови који данас воде СДС, су све супротно од тих људи. На жалост свих.
  • Generic placeholder image
    Džo 20.08.2023. 09:47
    Zoka, da li ti razumiješ sam sebe? Ušli u opozicionu stranku iz lične koristi???? Koji mozak treba za takav zaključak... A Tomić je iz ljubavi i patriotizma promijenio sve stranke.
  • Generic placeholder image
    Mališa 20.08.2023. 08:25
    Tomić je bio član skoro svih partija koje su učestvovale u vlasti. I sada tumara po svim slavama, sahranama i parastodima kao "lični izaslanik" lažnog predsjednika, gdje god ima kakva besplatna trpeza....Koliko je lično profitirso od tog ,,jedinstva", on, žena, djeca to svi na Palama i okolini dobro znaju....
  • Generic placeholder image
    Anonimno 20.08.2023. 07:17
    Pa on samo gleda licni interes
    I korist,tj svi gledaju
  • Generic placeholder image
    Zoka 20.08.2023. 00:24
    SDS iz 90. godina je bila prava i istinska patriotska stranka,ovaj sad SDS to nije ni blijeda sejenka tog SDS-a.Došle su nove generacije koje su ušle u tu stranku samo iz lične koristi i urušavaju ga svjesno ili nesvjesno vrijem će pokazati.
  • Generic placeholder image
    Pale 19.08.2023. 21:43
    Bosko Tomic i jedinstvo. Kako je sve postalo besmisleno. Njega kad vidim i cujem nije mi dobro. Sve je svedeno i sve se svodi iskljucivo na licni interes, primjer je doticni gospodin koji je, kako rekose, na prvoj raskrsnici ostavio opoziciju na cjedilu....
    I sada je u dilemi sta da radi...
Повезане вијести
Срамна порука упућена Србима, важно очувати Српску Срамна порука упућена Србима, важно очувати Српску
Божовић осудио иживљивање над имовином града Источно Сарајево Божовић осудио иживљивање над имовином града Источно Сарајево
Грмуша тражи хитан састанак због изјава Дорићеве Грмуша тражи хитан састанак због изјава Дорићеве
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 37m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 6m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 5m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 11m
    0