Грмуша: Ванредни избори уколико се не може формирати власт

11.09.2019. 21:02
0
ИЗВОР: Срна

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је данас у Прњавору да је правило у свим демократским заједницама да у ситуацији када власт не може да буде формирана буду одржани ванредни избори.

- Сматрамо да би било ефикасно, ради уштеде средстава пореских обвезника, да идуће године, када већ имамо локалне изборе приступимо претходно промјенама изборног закона - рекао је Грмуша на конференцији за новинаре.

Он је навео да је став ПДП-а да је, можда, боље ићи у варијанту ванредних избора, него правити неке друге аранжмане.

Грмуша тврди да би требало увести институт ванредних избора, све потребне техничке ствари, скенере и контролу бирачког процеса, те омогућити транспарентан и објективан рад јавних медија током изборне кампање.

- Да коначно суочимо политичке аргументе свих партија у БиХ, за какву су нову власт, шта желе да ураде ако имају шансу у Парламентарној скупштини, шта би урадили да су у Савјету министара и да на бази таквих политика и поштених резултата избора добијемо власт која ће моћи да ову земљу повуче напријед - рекао је Грмуша.

Он је нагласио да је став ПДП-а да све што се тиче АНП-а мора да ради нови Савјет министара, јер, како је навео, нешто што је у техничком мандату не може доносити суштинске одлуке.

- Што се тиче свих других интеграција и савеза ми имамо прокламоване политике још од 1999. године да Република Српска, а са њом и БиХ, гдје год ишла или не ишла, мора да буде заједно са Србијом. То је наш начелан став, ми ту политику пратимо, то је официјелан став ПДП-а - нагласио је Грмуша.

Коментари 0
Повезане вијести
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 26m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 37m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 23m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 45m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 59m
    3