Грмуша: Ванредни избори уколико се не може формирати власт

11.09.2019. 21:02
0

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је данас у Прњавору да је правило у свим демократским заједницама да у ситуацији када власт не може да буде формирана буду одржани ванредни избори.

- Сматрамо да би било ефикасно, ради уштеде средстава пореских обвезника, да идуће године, када већ имамо локалне изборе приступимо претходно промјенама изборног закона - рекао је Грмуша на конференцији за новинаре.

Он је навео да је став ПДП-а да је, можда, боље ићи у варијанту ванредних избора, него правити неке друге аранжмане.

Грмуша тврди да би требало увести институт ванредних избора, све потребне техничке ствари, скенере и контролу бирачког процеса, те омогућити транспарентан и објективан рад јавних медија током изборне кампање.

- Да коначно суочимо политичке аргументе свих партија у БиХ, за какву су нову власт, шта желе да ураде ако имају шансу у Парламентарној скупштини, шта би урадили да су у Савјету министара и да на бази таквих политика и поштених резултата избора добијемо власт која ће моћи да ову земљу повуче напријед - рекао је Грмуша.

Он је нагласио да је став ПДП-а да све што се тиче АНП-а мора да ради нови Савјет министара, јер, како је навео, нешто што је у техничком мандату не може доносити суштинске одлуке.

- Што се тиче свих других интеграција и савеза ми имамо прокламоване политике још од 1999. године да Република Српска, а са њом и БиХ, гдје год ишла или не ишла, мора да буде заједно са Србијом. То је наш начелан став, ми ту политику пратимо, то је официјелан став ПДП-а - нагласио је Грмуша.

Коментари 0
Повезане вијести
ПДП неће напустити институције у Сарајеву
Станивуковић: Циљ нам је да будемо најјача политичка организација
Млади ПДП из Пала обиљежили Међународни дан младих
Најчитаније
 • Пронађен кокаин и марихуана код лица у Палама
  16.09.2019
  0
 • Данас смијењена три директора у Шумама Српске
  16.09.2019
  1
 • Док је спавао дјевојка му из аутомобила украла чак 23.000 КМ
  17.09.2019
  0
 • За сада пет кандидата у трци за директора Агенције за истраге и заштиту
  16.09.2019
  0
 • Именовани нови директори у Шумама Српске
  22h 44m
  0