Грмуша: Ванредни избори уколико се не може формирати власт

11.09.2019. 21:02
0

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је данас у Прњавору да је правило у свим демократским заједницама да у ситуацији када власт не може да буде формирана буду одржани ванредни избори.

- Сматрамо да би било ефикасно, ради уштеде средстава пореских обвезника, да идуће године, када већ имамо локалне изборе приступимо претходно промјенама изборног закона - рекао је Грмуша на конференцији за новинаре.

Он је навео да је став ПДП-а да је, можда, боље ићи у варијанту ванредних избора, него правити неке друге аранжмане.

Грмуша тврди да би требало увести институт ванредних избора, све потребне техничке ствари, скенере и контролу бирачког процеса, те омогућити транспарентан и објективан рад јавних медија током изборне кампање.

- Да коначно суочимо политичке аргументе свих партија у БиХ, за какву су нову власт, шта желе да ураде ако имају шансу у Парламентарној скупштини, шта би урадили да су у Савјету министара и да на бази таквих политика и поштених резултата избора добијемо власт која ће моћи да ову земљу повуче напријед - рекао је Грмуша.

Он је нагласио да је став ПДП-а да све што се тиче АНП-а мора да ради нови Савјет министара, јер, како је навео, нешто што је у техничком мандату не може доносити суштинске одлуке.

- Што се тиче свих других интеграција и савеза ми имамо прокламоване политике још од 1999. године да Република Српска, а са њом и БиХ, гдје год ишла или не ишла, мора да буде заједно са Србијом. То је наш начелан став, ми ту политику пратимо, то је официјелан став ПДП-а - нагласио је Грмуша.

Коментари 0
Повезане вијести
Састанак СДС и ПДП: “Најважније је да опозиција има само једног кандидата на изборима”
Јелена Тривић тврди да не прелази у СДС
ПДП: Хитна оставка министра полиције Драгана Лукача (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Биљана Абула – прва жена пилот путничког авиона
  23.02.2020
  6
 • Марко Ђого: Године 2026. неће бити незапослених, емиграције, а ни (многих) људи у Републици Српској
  15h 33m
  0
 • Додик: Универзитет за пословне студије треба одмах затворити
  15h 17m
  0
 • У стравичној саобраћајној несрећи смртно страдаo пјешак
  22.02.2020
  0
 • Дјевојка покушала да се спусти низ чаршаф преко терасе, па пала са трећег спрата
  22.02.2020
  0