Grmuša: Vanredni izbori ukoliko se ne može formirati vlast

11.09.2019. 21:02
0
IZVOR: Srna

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša rekao je danas u Prnjavoru da je pravilo u svim demokratskim zajednicama da u situaciji kada vlast ne može da bude formirana budu održani vanredni izbori.

- Smatramo da bi bilo efikasno, radi uštede sredstava poreskih obveznika, da iduće godine, kada već imamo lokalne izbore pristupimo prethodno promjenama izbornog zakona - rekao je Grmuša na konferenciji za novinare.

On je naveo da je stav PDP-a da je, možda, bolje ići u varijantu vanrednih izbora, nego praviti neke druge aranžmane.

Grmuša tvrdi da bi trebalo uvesti institut vanrednih izbora, sve potrebne tehničke stvari, skenere i kontrolu biračkog procesa, te omogućiti transparentan i objektivan rad javnih medija tokom izborne kampanje.

- Da konačno suočimo političke argumente svih partija u BiH, za kakvu su novu vlast, šta žele da urade ako imaju šansu u Parlamentarnoj skupštini, šta bi uradili da su u Savjetu ministara i da na bazi takvih politika i poštenih rezultata izbora dobijemo vlast koja će moći da ovu zemlju povuče naprijed - rekao je Grmuša.

On je naglasio da je stav PDP-a da sve što se tiče ANP-a mora da radi novi Savjet ministara, jer, kako je naveo, nešto što je u tehničkom mandatu ne može donositi suštinske odluke.

- Što se tiče svih drugih integracija i saveza mi imamo proklamovane politike još od 1999. godine da Republika Srpska, a sa njom i BiH, gdje god išla ili ne išla, mora da bude zajedno sa Srbijom. To je naš načelan stav, mi tu politiku pratimo, to je oficijelan stav PDP-a - naglasio je Grmuša.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u...
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 43m
    0
  • Krađa u Palama
    7h 1m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    21h 20m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    3h 28m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    6h 16m
    0