Грубешић: Интензивно се ради на случају

29.05.2020. 11:31
0
ИЗВОР: Srna

Тим Тужилаштва БиХ интензивно ради на случају "Респиратори", који се односи на набавку 100 респиратора из Кине, вриједности 10,5 милиона КМ, потврђено је Срни у Тужилаштву.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да ће више информација о овој афери бити познато током дана.

У Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/ Срни нису могли ни потврдити, ни демановати наводе медија о испитивању у вези са предметом "Респиратори".

Федерални медији преносе да би Тужилаштву БиХ данас требало да буду предати премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите /ФУЦЗ/ Фахрудин Солак и власник газдинства "Сребрна малина" Фикрет Хоџић.

Солак, Хоџић и Новалић синоћ су ухапшени и припадници Сипе су их више часова испитивали у вези са афером набавке 100 респиратора из Кине.

Тужилаштво БиХ би се у току дана требало изјаснити о томе да ли је неко од њих или сва тројица осумњичени у овом предмету.

Протеклих седмица Сипа је вршила претресе у ФУЦЗ-у, федералној Влади, Заводу за јавно здравство ФБиХ, те у фирми "Сребрена малина".

Осамдесет респиратора увезено је посредством пољопривредног газдинства "Сребрена малина" у власништву Хоџића које се бави прерадом и конзервирањем воћа и поврћа.

Влада ФБиХ суспендовала је 12. маја Солака са мјеста директора Федералне управе цивилне заштите због афере "Респиратори".

Коментари 0
Повезане вијести
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ
Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 51m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 19m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 29m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 1m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 34m
    0