Група ученика опколила и претукла основца

24.11.2022. 15:05
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Мог четрнаестогодишњег сина, ученика Основне школе "Иво Андрић" Бањалука, синоћ је, недалеко од школског објекта, опколила група од најмање 20 њих, највјероватније средњошколаца, те га је један од њих претукао, о чему смо обавијестили и полицију.

Потврдио је то за "Независне новине" отац овог основца, који је инсистирао на анонимности, а на медијски иступ се одлучио како се овакав напад више не би догодио ни једном ученику.

- Ако треба дјеца да у страху иду у школу, то је сулудо - истиче отац у потресној исповијести за "Независне новине".

Он каже да је његовог сина, након завршене наставе, синоћ дочекало двадесетак, навјероватније средњошколаца, те је нападнут.

- Одвојили су његове другаре да не могу прићи да га одбране, те њега физички напали. Њих је било бар 20. Окружили су га. Један га је тукао. Изударан је по лицу, оборен на земљу, а потом су га оставили на миру - рекао је отац за "Независне новине".

Испоставило се, додаје, да је позадина свега овога ранији вербални сукоб, те да је то његовом сину вече раније и речено - да ће бити сачекан испред школе, али он то вјероватно није озбиљно доживио. Отац, наиме, сумња да је напаче послао вршњак његовог сина, а с којим је четрнаестогодишњак имао размирице.

- Мене је о свему обавијестила школска директорица и синова разредница. Дошао сам тамо, пријављено је полицији. Њега смо одвели у УКЦ РС, да му се збрину ране, да се зашију. Њему је расјечено лице и усна на два мјеста. Након тога смо се јавили у Полицијску станицу да то службено пријавимо. Након свега, ја се плашим да ће он имати стресове убудуће, да ће се плашити да ће га неко дочекати. Шокирани смо. Срећа да је то прошло без обиљнијих физичких посљедица, а надам се да неће бити психичких. Овакве ствари не би се смјеле понављати никоме - рекао је огорчени отац.

Жељка Опачић, директорица Основне школе "Иво Андрић", каже да је о свему одмах упозната.

- Већ смо реаговали. Имали смо и ванредну сједницу Наставничког вијећа, те су све колеге упознате о немилом догађају. Јутрос сам предсједника Актива директора средњих школа упознала о сазнањима нашег ђака да се ради о групи средњошколаца - рекла је Опачићева за "Независне новине".

Додала је да су предузели и низ других мјера, те са родитељима обавили разговор, а да су на снази појачане мјере и дежурства наставника.

- Добили смо информацију да је то била сачекуша - рекла је Опачићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Дарко Вујиновић - отац херој Преминуо Дарко Вујиновић - отац херој
Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци
Новак Ђоковић ће играти у Бањалуци на Србија опену Новак Ђоковић ће играти у Бањалуци на Србија опену
Најчитаније
 • Најугроженијима 200 килограма свињског меса
  9h 30m
  4
 • Изабрани вршиоци дужности чланова Предсједништва СДС-а
  23h 48m
  11
 • Театар у сарајевских Срба
  1h 5m
  0
 • Покренут поступак против Србије због истицања заставе у свлачионици
  23h 32m
  0
 • Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима
  5h 27m
  0