Хамилтон славио у Силверстону (ВИДЕО)

18.07.2021. 19:01
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Луис Хамилтон побједник је данашње трке Формуле 1 за Велику награду Велике Британије, након што је лидер Макс Ферштапен испао из трке послије првог круга, након судара са Хамилтоном.

Лидер шампионата је кренуо са пол позиције, али је дошло до судара возача Ред Була и Мерцедеса, због чега је Холанђанин ударио у заштитну ограду и завршио трку, пренио је "Индепендент".

Ферштапен, који је освојио претходне три трке, изашао је из слупаног болида и прегледао га је медицински тим, након што је транспортован у локалну болницу.

Након судара, Хамилтон је добио казну од десет секунди, па је Фераријев Леклер прешао Британца и водио све до 50. круга, када га је претекао Хамилтон.

Победник Хамилтон је сада осам бодова иза Ферштапена након десет трка у сезони, док је на другом мјесту завршио Шарл Леклер, а Хамилтонов тимски колега Валтери Ботас је био трећи.

Ово је била 99. побједа седмоструког шампиона Хамилтона.

Сљедећа трка у сезони одржаће се у Будимпешти 1. августа.

Коментари 0
Повезане вијести
Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина
Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године
Бијег из Мерцедеса: Хамилтон прелази у Ферари Бијег из Мерцедеса: Хамилтон прелази у Ферари
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 10m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 45m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 44m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 11m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 3m
    0