Хаос на путевима: Саобраћај обустављен на више дионица

05.02.2020. 19:47
0
ИЗВОР: аваз

Због сњежних наноса и слабе видљивости обустављен је саобраћај за сва возила на магистралним путевима Купрес - Шуица и Гламоч - Млиниште, на магистралном путу Мокро - Соколац за теретна возила с приколицом и шлепере, а на магистралном путу Тузла - Бијељина (Бањ Брдо) за сва теретна возила. 

Због попријечених теретних возила отежано се саобраћа на магистралном путу Олово - Кладањ (Караула). На магистралном путу Сарајево - Коњиц, преко пријевоја Иван-седло, због чишћења тренутно је обустављен саобраћај за теретна возила с приколицом и шлепере. Због сњежних падавина за теретна возила обавезна је употреба ланаца на путевима Сарајево - Тузла (Нишићи и Караула) и Трново - Добро Поље (Рогој). 

Угаженог снијега на коловозу има и на осталим путевима у вишим предјелима централне, југозападне и источне Босне, па возаче на овим дионицама позивамо на максимално опрезну вожњу. Упозоравамо и на мјестимично јаче ударе вјетра, посебно у јужним и југозападним крајевима. Због ниских температура могућа је и мјестимична поледица, нарочито на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима.

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по мокром коловозу, а упозоравамо на учестале одроне на бројним дионицама.

На магистралном путу Зеница - Немила, кроз тунел Врандук, од 5 до 21 сат саобраћа се двосмјерно. Од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 5 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој - Шићки Брод - Сарајево и Жепче - Завидовићи - Олово - Сарајево.

На граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног пријелаза Брчко-Гуња.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 22m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 28m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 36m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 17m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 43m
    0