Haos na putevima: Saobraćaj obustavljen na više dionica

05.02.2020. 19:47
0
IZVOR: avaz

Zbog snježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnim putevima Kupres - Šuica i Glamoč - Mlinište, na magistralnom putu Mokro - Sokolac za teretna vozila s prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina (Banj Brdo) za sva teretna vozila. 

Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnom putu Olovo - Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Sarajevo - Konjic, preko prijevoja Ivan-sedlo, zbog čišćenja trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere. Zbog snježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima Sarajevo - Tuzla (Nišići i Karaula) i Trnovo - Dobro Polje (Rogoj). 

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    16h 39m
    4
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    17h 11m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    12h 22m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    17h 20m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    20h 27m
    0