Хеликоптерски сервис Српске транспортовао дјечака из Мостара

18.12.2022. 13:58
4
ИЗВОР: srna.rs

Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је извршио медицински транспорт дванаестогодишњег дјечака из Свеучилишне клиничке болнице Мостар у специјализовану медицинску установу у Београд, потврдио је Срни директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Кустурић је навео да је Хеликоптерски Сервис Републике Српске синоћ добио позив из СКБ Мостар и да је данас у пријеподневним часовима одмах организована медицинска евакуација.

– Ријеч је о дјечаку који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи прије десетак дана и био је смјештен у СКБ Мостар. Добили смо позив од доктора из СКБ Мостар да се дијете евакуише у Београд. У пратњи имамо доктора, медицинског техничара и комплетну медицинску опрему да дамо сву подршку – рекао је Кустурић.

Он је навео да је медицинска евакуација из СКБ Мостар извршена у 12.30 часова.

Кустурић је истакао да Хеликоптерски сервис реагује увијек на сваки позив, не само у Републици Српској већ и у Федерацији БиХ, посебно када је ријеч о дјеци.

– У току ове године извршили смо 66 медицинских евакуација, што довољно говори колико смо агилни по том питању – додао је Кустурић.

Он је указао да је поента хеликоптерског транспорта што брже реаговање.

– Ми ћемо дјечака за мање од сат времена пребацити за Београд, а знамо колико би то трајало копненим путем. Наши доктори кажи да су у оваквим ситуацијама битни минути, а не сати. Оно што је највећа сатисфакција овога позива јесте то да можемо помоћи, посебно дјеци – нагласио је Кустурић.

Дванаестогодишњи дјечак из Бањалуке тешко је повријеђен у судару два аутомобила 2. децембра око 21.00 час на магистралном путу Мостар – Столац у мјесту Ротимља.

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Leo 18.12.2022. 20:45
  Botu bolesni...dokle vise jebo te on...ima djece mnogo više kojima treba pomoć..ovo je Banjaluke...DABOGDA TVOJE CUPALI VATROGASCI KOJE JE ON UKINUO ALI OVI POLITICKI PODOBNI,PA DA TI GA NAKON SATI BEZUSPJESNOG CUPANJA KUSTURIC ODVEZAO NA SV.PANTELIJU
 • Generic placeholder image
  Skijaš 18.12.2022. 18:09
  @Leo,
  A da li je bitno "odakle bijaše djeca"? Skote nepismeni!
 • Generic placeholder image
  Leo 18.12.2022. 15:43
  A odakle bijaše djeca?...
 • Generic placeholder image
  Neven 18.12.2022. 15:42
  Humana i plemenita misija u spašavanju ljudskog života. Akcija Helikopterskog saveza Republike Srpske za svaku pohvalu.
Повезане вијести
Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО) Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО)
Пацијент хеликоптером транспортован за Београд Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
Велика акција спасавања у БиХ: Повријеђена жена виси на стијенама Вележа (ВИДЕО) Велика акција спасавања у БиХ: Повријеђена жена виси на стијенама Вележа (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО)
  12h 16m
  0
 • Алекса Вукадин ученик генерације Средњошколског центра „Пале“
  14h 35m
  5
 • Прекид електричне енергије у Палама
  15h 34m
  0
 • Утопила се два тинејџера
  2h 47m
  0
 • Прича о једној Дуњи (ФОТО)
  9h 13m
  0