Херцег Нови скупљи од Малдива

20.07.2024. 12:52
0
ИЗВОР: Агенције

Поједини хотели на Малдивима имају повољније цијене него они на црногорском приморју. Доктор Мирослав Кнежевић професор на Факултету за туристички и хотелијерски менаџмент објаснио је да цијена превоза до Малдива кошта много више него до Црне Горе.

- Кад причамо о самом смјештају, заиста се може видјети један тренд, не само у Црној Гори већ и у земљама као што су Албанија и Хрватска, гдје долази до драстичног раста цијена у последњих годину, двије - казао је доктор у емисији Јутро на телевизији Прва. 

Објашњено је да је Херцег Нови тренутно скупљи од Малдива због појаве елитног туризма. Четворочлану породицу у овом граду дан може да кошта од стотину до неколико хиљада евра. Цијене зависе од тога да ли је ријеч о полупансиону или пуном пансиону.

Угоститељске услуге су скупље него у осталим приморским мјестима, изузев Порто Монтенегра, Боке и Светог Стефана. 

Кафа на поменутим локацијама кошта до четири евра, а пиво до осам. Туристички водич за ексклузивне дестинације Милица Пејковић објаснила је да далеке дестинације постају све занимљивије нашим туристима. 

- Кад упоредимо неке цијене и далеке дестинације постају све приступачније. Прије око недјељу дана сам једном пару организовала путовање на Малдиве гдје су они добили "all inclusive" у једном приватном ризорту, који има своју вилу на води, базен и приступ плажи за 5.000 евра. Кад на то додамо цијену авионске карте то може бити од 600 до 1.200 долара по особи - казала је саговорница. 

 

Не само Малдиви, већ и Маурицијус, Сејшели, Тајланд, Куба постају све популарније дестинације у посљедње вријеме и на њих можете отићи и за 1.400 евра по особи. 

- Свакако да не можемо да кажемо да је то нешто скупље од онога што се плаћа у Хрватској и Црној Гори. Кад није сезона, на неким тропским дестинацијама као што су Малдиви, најјефтинији аранжман, који обухвата смјештај и превоз, може да кошта око 1.400 евра по особи. Цијена се односи за седам ноћи - казала је Милица Пејковић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Тржиште некретнина се полако “хлади” Тржиште некретнина се полако “хлади”
Историјски тренутак: Црна Гора на путу враћања српског идентитета Историјски тренутак: Црна Гора на путу враћања српског идентитета
Најблиставији духовни траг Најблиставији духовни траг
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    18h 46m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    18h 48m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 0m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    17h 51m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    17h 45m
    0