Herceg Novi skuplji od Maldiva

20.07.2024. 12:52
0
IZVOR: Agencije

Pojedini hoteli na Maldivima imaju povoljnije cijene nego oni na crnogorskom primorju. Doktor Miroslav Knežević profesor na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment objasnio je da cijena prevoza do Maldiva košta mnogo više nego do Crne Gore.

- Kad pričamo o samom smještaju, zaista se može vidjeti jedan trend, ne samo u Crnoj Gori već i u zemljama kao što su Albanija i Hrvatska, gdje dolazi do drastičnog rasta cijena u poslednjih godinu, dvije - kazao je doktor u emisiji Jutro na televiziji Prva. 

Objašnjeno je da je Herceg Novi trenutno skuplji od Maldiva zbog pojave elitnog turizma. Četvoročlanu porodicu u ovom gradu dan može da košta od stotinu do nekoliko hiljada evra. Cijene zavise od toga da li je riječ o polupansionu ili punom pansionu.

Ugostiteljske usluge su skuplje nego u ostalim primorskim mjestima, izuzev Porto Montenegra, Boke i Svetog Stefana. 

Kafa na pomenutim lokacijama košta do četiri evra, a pivo do osam. Turistički vodič za ekskluzivne destinacije Milica Pejković objasnila je da daleke destinacije postaju sve zanimljivije našim turistima. 

- Kad uporedimo neke cijene i daleke destinacije postaju sve pristupačnije. Prije oko nedjelju dana sam jednom paru organizovala putovanje na Maldive gdje su oni dobili "all inclusive" u jednom privatnom rizortu, koji ima svoju vilu na vodi, bazen i pristup plaži za 5.000 evra. Kad na to dodamo cijenu avionske karte to može biti od 600 do 1.200 dolara po osobi - kazala je sagovornica. 

 

Ne samo Maldivi, već i Mauricijus, Sejšeli, Tajland, Kuba postaju sve popularnije destinacije u posljednje vrijeme i na njih možete otići i za 1.400 evra po osobi. 

- Svakako da ne možemo da kažemo da je to nešto skuplje od onoga što se plaća u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Kad nije sezona, na nekim tropskim destinacijama kao što su Maldivi, najjeftiniji aranžman, koji obuhvata smještaj i prevoz, može da košta oko 1.400 evra po osobi. Cijena se odnosi za sedam noći - kazala je Milica Pejković. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kilogram pilećeg filea i do 16 KM Kilogram pilećeg filea i do 16 KM
Visoka školarina prepreka za željeni fakultet Visoka školarina prepreka za željeni fakultet
Evo šta se 2021. godine moglo kupiti za 100 maraka, a šta može danas Evo šta se 2021. godine moglo kupiti za 100 maraka, a šta može danas
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    12h 56m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 19m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 52m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 49m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 40m
    0