Херојски подвиг: Спасио заробљене у возилу које је висило са моста

25.07.2021. 18:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На улазу у Шабац из правца Београда, дошло је до саобраћајне несреће у којој су учествовала два возила. У једном возилу су била четири момка из једног фудбалског клуба.

Друго возило је након ударца завршило у каналу и заглавило се на мосту гдје је остало да виси. У њему су биле заробљене три особе, пише Аваз.

Срећом, одмах након несреће истим путем пролазио је Сарајлија Јасмин Нишић с родитељима, који је одмах притрчао упомоћ.

– Са родитељима сам стао на проширење и кренуо да помогнем и прегледам повријеђене особе. Када смо установили да у возилу које виси с моста има особа и да су све при свијести покушали смо их извући из аута и спријечити да ауто пропадне у канал. Момци из фудбалског клуба су помогли да унесрећене извучемо кроз прозор на мост – казао нам је Никшић, који ради у Црвеном крсту ФБиХ као стручни сарадник за здравство и кризне ситуације.

– По изласку сваку особу сам смјестио и прегледао, посебно главу, врат и леђа. Замолио сам фудбалере да поставе трокутове на путу и донесу ми кутије прве помоћи. На срећу возач и дјевојка која је сједила на стражњем сједишту нису имали видљивих повреда. Дјевојка је била видно узнемирена – прича Никшић.

Права је срећа да је у најважнијем тренутку за страдале наишао Никшић, који се иначе из Србије враћао у БиХ након што је ишао на вакцинацију.

– Жена, која је била сувозач се по изласку из возила жалила на бол на десној страни рамена, кључне кости и главе. Након прегледа покушао сам да је у истом положају задржим уз минимална помјерања до доласка Хитне помоћи – казао је Никшић.

Помогао да се правилно пружи прва помоћ

Истиче да је Хитна помоћ брзо стигла, те да је и тада помагао повријеђенима.

– Хитна помоћ је јако брзо стигла. Представио сам се колегама и испричао им све о повријеђеној особи. Помогао сам, наравно особљу Хитне помоћи да повријеђеној жени дамо адекватну прву помоћ – наглашава Никшић.

На крају каже да се све брзо догодило те да би, наравно, увијек помогао онима којима оваква помоћ затреба било гдје.

– Овим путем наглашавам значај познавања прве помоћи и позивам све да издвоје вријеме и прођу кроз обуке које Црвени крст спроводи јер заиста прва помоћ спашава животе и никад се не зна коме и када таква знања и вјештине могу затребати – закључује Никшић.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 55m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 39m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 52m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 6m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    19h 58m
    0