Herojski podvig: Spasio zarobljene u vozilu koje je visilo sa mosta

25.07.2021. 18:31
0
IZVOR: srpskainfo.com

Na ulazu u Šabac iz pravca Beograda, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila. U jednom vozilu su bila četiri momka iz jednog fudbalskog kluba.

Drugo vozilo je nakon udarca završilo u kanalu i zaglavilo se na mostu gdje je ostalo da visi. U njemu su bile zarobljene tri osobe, piše Avaz.

Srećom, odmah nakon nesreće istim putem prolazio je Sarajlija Jasmin Nišić s roditeljima, koji je odmah pritrčao upomoć.

– Sa roditeljima sam stao na proširenje i krenuo da pomognem i pregledam povrijeđene osobe. Kada smo ustanovili da u vozilu koje visi s mosta ima osoba i da su sve pri svijesti pokušali smo ih izvući iz auta i spriječiti da auto propadne u kanal. Momci iz fudbalskog kluba su pomogli da unesrećene izvučemo kroz prozor na most – kazao nam je Nikšić, koji radi u Crvenom krstu FBiH kao stručni saradnik za zdravstvo i krizne situacije.

– Po izlasku svaku osobu sam smjestio i pregledao, posebno glavu, vrat i leđa. Zamolio sam fudbalere da postave trokutove na putu i donesu mi kutije prve pomoći. Na sreću vozač i djevojka koja je sjedila na stražnjem sjedištu nisu imali vidljivih povreda. Djevojka je bila vidno uznemirena – priča Nikšić.

Prava je sreća da je u najvažnijem trenutku za stradale naišao Nikšić, koji se inače iz Srbije vraćao u BiH nakon što je išao na vakcinaciju.

– Žena, koja je bila suvozač se po izlasku iz vozila žalila na bol na desnoj strani ramena, ključne kosti i glave. Nakon pregleda pokušao sam da je u istom položaju zadržim uz minimalna pomjeranja do dolaska Hitne pomoći – kazao je Nikšić.

Pomogao da se pravilno pruži prva pomoć

Ističe da je Hitna pomoć brzo stigla, te da je i tada pomagao povrijeđenima.

– Hitna pomoć je jako brzo stigla. Predstavio sam se kolegama i ispričao im sve o povrijeđenoj osobi. Pomogao sam, naravno osoblju Hitne pomoći da povrijeđenoj ženi damo adekvatnu prvu pomoć – naglašava Nikšić.

Na kraju kaže da se sve brzo dogodilo te da bi, naravno, uvijek pomogao onima kojima ovakva pomoć zatreba bilo gdje.

– Ovim putem naglašavam značaj poznavanja prve pomoći i pozivam sve da izdvoje vrijeme i prođu kroz obuke koje Crveni krst sprovodi jer zaista prva pomoć spašava živote i nikad se ne zna kome i kada takva znanja i vještine mogu zatrebati – zaključuje Nikšić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
Najčitanije
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    18h 53m
    0
  • Novinari se probili do Donje Jablanice: "Četrdeset ljudi se vodi kao nestalo"
    23h 48m
    0
  • U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju
    18h 46m
    5
  • Božović: Nastavljamo dalje, u novom ritmu, da završimo što smo počeli
    18h 4m
    1
  • Humanitarni broj 17023 za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama
    23h 36m
    0