Хладнокрвни Рус разбио Алкараза и утишао Мадрид

01.05.2024. 20:12
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Двоструки узастопни шампион Карлос Алкараз неће исписати историју и по трећи пут освојити мастерс у Мадриду.

Други носилац и трећи рекер свијета данас је пред својим навијачима заустављен у четвртфиналу од Руса Андреја Рубљова који је славио послије преокрета са 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Иако у Мадрид није није стигао у доброј форми, осми играч свијета се побринуо да шокира мадридску публику којој је након пораза Надала од Лехечке, Карлос био посљедњи адут. Хладокрви Рус којем се никад не зна како ће одиграти меч тако је спријечио Алкараза да постане први играч са 15 узастопних побједа у Мадриду и да дође до треће узастопне титуле у Мадриду, што такође ником досад није пошло за руком.

Карлитосу је у првом сету био довољан један брејк за вођство у сетовима. У другом сету Рус први задаје ударац и прави брејк у другом гему. Исти је потврдио у повео са угодних 3:0. До краја је рутински привео сет крају (6:3) и изборио одлучујући сет.

Рус је на крилима сјане игре у другом сету почео и трећи. Одмах прави брејк, а онда га потврђује и долази до 2:0. До краја прави још један брејк и потпуности разбија Алкараза за пласман у полуфинале.

Рус ће у полуфиналу играти против бољег из меча Тејлор Фриц – Франциско Серендуло који играју вечерас. Сутра се игра преостала два меча четвртфинала: Јаник Синер - Феликс Оже-Алијасим и Данил Медведев – Јиржи Лехечка.

Един Спржо

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Предатор 01.05.2024. 21:17
    Још пуре мора да једе алкараз
Повезане вијести
Надал у осмини финала Мадрида Надал у осмини финала Мадрида
Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО) Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у главни жреб мастерса у Мадриду Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у главни жреб мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    9h 4m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    11h 51m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    7h 41m
    0
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    8h 59m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    11h 37m
    0