Храм у Челопеку добио мошти Огњене Марије и Светог Сисоја

29.05.2022. 18:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије служио је данас Свету архијерејску литургију у Храму Свете великомученице Марине - Огњене Марије у Челопеку код Зворника, који је његовим благословом добио честице моштију ове светитељке и Светог преподобног Сисоја Великог у народу познатог као заштитника мајки и дјеце.

Епископ Фотије је, након литије, освештао обновљени Храм, те поручио вјерницима да ће мошти двоје светитеља убудуће овдје моћи да цјеливају сваког празника и недјељом.

- Преко моштију, ти светитељи ће заједно са нама на светој литургији да нас благосиљају, чувају и да нас ухљебљују у љубави - истакао је владика Фотије.

Истичући да света вјера православна води путем истине и спасења, епископ Фотије рекао је да само Цркви треба вјеровати јер упућује на светосавски пут, који је и пут спасења и вјере отаца.

Владика Фотије захвалио је свим људима добре воље који су помогли обнову Храма.

- Живимо у Епархији зворничко-тузланској, која је увијек била велико градилиште и треба наставити градити манастире, јер они чувају нас и нашу дјецу - поручио је епископ зворничко-тузлански.

Епископ Фотије је, цијенећи несебичну љубав, труд и залагање на унутрашњем уређењу и обнови парохијског Храма Свете великомученице Марине у Челопеку одликовао Архијерејском похвалницом градоначелника и замјеника градоначелника Зворника Зорана Стевановића и Бојана Ивановића.

Архијерејском похвалницом, на којој је написано: "Захваљујући Богу за све и сва, желимо попут Светог апостола Павла да доброта ваша буде позната свим људима", владика је одликовао и друге људе добре воље који су несебично помагали обнову овог храма.

Свештеник овог храма Драган Негић рекао је Срни да је реновирање и обнова Храма Огњене Марије трајало око годину дана и додао да су наново урађени иконостас, часна трпеза, комплетан олтарски простор, те подови, гријање, дуборезна врата и порта.

- Градска управа на челу са градоначелником и замјеником градоначелника Зораном Стевановићем и Бојаном Ивановићем донирала је уређење порте Храма, а остале радове вјерни народ - напоменуо је Негић.

Коментари 0
Повезане вијести
Потребно 7.500 КМ за санацију крова на храму у селу Преодац Потребно 7.500 КМ за санацију крова на храму у селу Преодац
Ријека народа се слила у Храм Светог Саве у Фочи Ријека народа се слила у Храм Светог Саве у Фочи
Испуњен завјет о градњи цркве "насред Фоче" (ФОТО) Испуњен завјет о градњи цркве "насред Фоче" (ФОТО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 31m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 45m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 35m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 0m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 50m
    0