Хумане Добојлије помажу Сари и Виктору

22.04.2022. 18:13
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Куповином колача, цвијећа, те васкршњих декорација које су припремиле двије храбре мајке, хумане Добојлије су помогле да се прикупи око 9 000 КМ за новчану подршку у лијечењу Саре Лазић и Виктора Јовића.

– У овом учествују и вртићи, три вртића, који су са дјецом припремили разне производе и украсе. Ми овде имамо поклон бонове разних козметичких салона, фризерских салона, ручних радова, све у циљу да бисмо прикупили што више новца за лијечење Саре и Виктора – казала је Милена Мићић, учесница базара.

Васкршњи хуманитарни базар за двоје дјеце је организовало локално Удружење породица са троје и више дјеце “Понос” у сарадњи са привредницима.

– Након кућне посјете породицама Лазић и Јовић видјели смо да Виктор и Сара имају одређене здравствене проблеме, за њихово редовно лијечење потребно је заиста доста средстава, то су заиста велики издаци који нису доступни, могу да кажем слободно ни једној просјечној породици – рекла је Марина Протић, предсједница “Поноса”.

Петнаестогодишња Сара болује од ријетке болести, прогресивна енцелопатија са митрофијом и оптичком атрофијом која је потврђена у јануару у Финској.

– Сара једина у БиХ има ту ријетку болест. Та болест захвата мишиће ногу и слаби мишиће, и зато има сколиозу, оперисала је кичму. Треба имати још једну операцију доњег дијела кичме. Сара мора да иде и код логопеда, на магнетну, код ортопеда мора ићи константно да се види да се не погоршава стање, да се раде све анализе и код очног. Има проблем и са лијевим ухом, постепено јој слаби слух – испричала је Сандра Лазић, њена мајка.

Она је додала да љекари сумњају да Сарин брат и сестра болују од исте болести, те је због тога и за њих потребно радити медицинске анализе.

Сандра Јовић, мајка двоипогодишњег Виктора рекла је да је он дјечак са мојбио синдромом, односно синдромом маске лица, епилепсијом, недовољно развијеним мозгом, и деформитетом екстремитета.

– Виктор има потенцијала да напредује до његове пете године док се још мозак развија, самим тим идемо на терапије у Београд, физикалне терапије и остале. Три недеље терапије коштају 1.300 евра, плус смјештај и остало што иде уз то. С тим да Виктор мора бити стално у терапији, значи наредне двије године не би требао да излази из терапије, самим тим пуно кошта – прича Сандра.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 15m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 48m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 22m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 50m
    0