Humane Dobojlije pomažu Sari i Viktoru

22.04.2022. 18:13
0
IZVOR: nezavisne.com

Kupovinom kolača, cvijeća, te vaskršnjih dekoracija koje su pripremile dvije hrabre majke, humane Dobojlije su pomogle da se prikupi oko 9 000 KM za novčanu podršku u liječenju Sare Lazić i Viktora Jovića.

– U ovom učestvuju i vrtići, tri vrtića, koji su sa djecom pripremili razne proizvode i ukrase. Mi ovde imamo poklon bonove raznih kozmetičkih salona, frizerskih salona, ručnih radova, sve u cilju da bismo prikupili što više novca za liječenje Sare i Viktora – kazala je Milena Mićić, učesnica bazara.

Vaskršnji humanitarni bazar za dvoje djece je organizovalo lokalno Udruženje porodica sa troje i više djece “Ponos” u saradnji sa privrednicima.

– Nakon kućne posjete porodicama Lazić i Jović vidjeli smo da Viktor i Sara imaju određene zdravstvene probleme, za njihovo redovno liječenje potrebno je zaista dosta sredstava, to su zaista veliki izdaci koji nisu dostupni, mogu da kažem slobodno ni jednoj prosječnoj porodici – rekla je Marina Protić, predsjednica “Ponosa”.

Petnaestogodišnja Sara boluje od rijetke bolesti, progresivna encelopatija sa mitrofijom i optičkom atrofijom koja je potvrđena u januaru u Finskoj.

– Sara jedina u BiH ima tu rijetku bolest. Ta bolest zahvata mišiće nogu i slabi mišiće, i zato ima skoliozu, operisala je kičmu. Treba imati još jednu operaciju donjeg dijela kičme. Sara mora da ide i kod logopeda, na magnetnu, kod ortopeda mora ići konstantno da se vidi da se ne pogoršava stanje, da se rade sve analize i kod očnog. Ima problem i sa lijevim uhom, postepeno joj slabi sluh – ispričala je Sandra Lazić, njena majka.

Ona je dodala da ljekari sumnjaju da Sarin brat i sestra boluju od iste bolesti, te je zbog toga i za njih potrebno raditi medicinske analize.

Sandra Jović, majka dvoipogodišnjeg Viktora rekla je da je on dječak sa mojbio sindromom, odnosno sindromom maske lica, epilepsijom, nedovoljno razvijenim mozgom, i deformitetom ekstremiteta.

– Viktor ima potencijala da napreduje do njegove pete godine dok se još mozak razvija, samim tim idemo na terapije u Beograd, fizikalne terapije i ostale. Tri nedelje terapije koštaju 1.300 evra, plus smještaj i ostalo što ide uz to. S tim da Viktor mora biti stalno u terapiji, znači naredne dvije godine ne bi trebao da izlazi iz terapije, samim tim puno košta – priča Sandra.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    22h 55m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    23h 0m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    23h 52m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    17h 3m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    17h 28m
    0