Хуманитарни број 17023 за угрожене у Турској и Сирији

07.02.2023. 11:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Друштво Црвеног крста БиХ покренуло је апел за помоћ угроженом становништву Турске и Сирије усљед разорног земљотреса који је погодио двије земље и активирало хуманитарни број 17023, чијим позивањем се донирају двије КМ.

Покренут је и намјенски хуманитарни рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља, саопштено је из Црвеног крста БиХ.

У саопштењу се наводи да је друштво Црвеног крста БиХ заједно са својим ентитетским организацијама – Црвеним крстом Републике Српске, Црвеним крижем Федерације БиХ, те Црвеним крстом/крижем Брчко дистрикта БиХ од самог почетка у комуникацији са Представништвом турског Црвеног полумјесеца у БиХ, а потом и канцеларијама у Турској и Сирији.

-Како се не би догодило да значајне количине хуманитарне помоћи, која није тражена остану неискориштене у складиштима те због отежаног транспорта, ове двије земље истичу како је најбоље прикупљати помоћ у виду новца, путем хуманитарног броја или рачуна, који ће се онда искористити локално према потребама становништва које се убрзано мијењају - наведено је у саопштењу.

Средства се могу уплатити на жиро-рачун друштва Црвеног крста БиХ број 1340011130004680, назив банке: АСА Банка ДД Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 31m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14h 23m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    8h 14m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 59m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    10h 0m
    0