Humanitarni broj 17023 za ugrožene u Turskoj i Siriji

07.02.2023. 11:35
0
IZVOR: srna.rs

Društvo Crvenog krsta BiH pokrenulo je apel za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije usljed razornog zemljotresa koji je pogodio dvije zemlje i aktiviralo humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem se doniraju dvije KM.

Pokrenut je i namjenski humanitarni račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja, saopšteno je iz Crvenog krsta BiH.

U saopštenju se navodi da je društvo Crvenog krsta BiH zajedno sa svojim entitetskim organizacijama – Crvenim krstom Republike Srpske, Crvenim križem Federacije BiH, te Crvenim krstom/križem Brčko distrikta BiH od samog početka u komunikaciji sa Predstavništvom turskog Crvenog polumjeseca u BiH, a potom i kancelarijama u Turskoj i Siriji.

-Kako se ne bi dogodilo da značajne količine humanitarne pomoći, koja nije tražena ostanu neiskorištene u skladištima te zbog otežanog transporta, ove dvije zemlje ističu kako je najbolje prikupljati pomoć u vidu novca, putem humanitarnog broja ili računa, koji će se onda iskoristiti lokalno prema potrebama stanovništva koje se ubrzano mijenjaju - navedeno je u saopštenju.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun društva Crvenog krsta BiH broj 1340011130004680, naziv banke: ASA Banka DD Sarajevo, adresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo" Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo"
Tlo ne miruje: Novi zemljotres u regionu! Tlo ne miruje: Novi zemljotres u regionu!
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    21h 39m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    3h 50m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 34m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    8h 39m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    8h 43m
    2