И данас вакцинација грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе

09.04.2021. 08:46
0
ИЗВОР: СРНА

За данас је предвиђена имунизација 90 грађана старијих од 65 година из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић рекао је да ће вакцинација бити вршена у просторијама Матичне библиотеке, простору који је адекватан јер се у њему могу спроводити све прописане епидемиолошке мјере, али и оне које су неопходне након вакцинације.

Он је рекао да је вакцину "астра зенека" јуче примило 90 грађана старијих од 65 година из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Васиљевић је напоменуо да је прије три дана "Фајзером" вакцинисано 96 корисника Дома за старија лица Источно Сарајево, чиме је заокружен план вакцинације за ову седмицу.

Он каже да се имунизација старих лица наставља наредне седмице, највјероватније кинеском вакцином "синофарм", а план ће бити направљен током викенда, што ће зависити од тога колико доза добију од Регионалне канцеларије Института за јавно здравство, од које је затражен већи број.

Васиљевић је навео да се вакцине распоређују према броју становника у појединим регијама у Републици Српској, али да не зна, с обзиром на то да није стигао већи контингент вакцина против вируса корона, да ли ће им бити испоручен онај број доза који је тражен.

Према његовим ријечима, до сада је вакцинисан 41 запослени у Дому за старија лица, 100 корисника овог дома, 55 здравствених радника Дома здравља, те 140 грађана старијих од 65 година.

Вакцинација почиње у 10.00 часова у просторијама Матичне библиотеке Источно Сарајево. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 16m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    22h 58m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 26m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 18m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 17m
    0