И ове године истицање ратних застава и непримјерених поклича Бошњака (ФОТО)

10.09.2023. 14:14
4
ИЗВОР: srna.rs

Током марша "Стазом егзодуса" поводом обиљежавања 28 година од прогона Срба из Возуће, насеља у долини Криваје и са јужног дијела Озрена, и ове године истицане су ратне заставе такозване Армије БиХ и "Исламске државе" уз спорадичне повике "Текбир" из колоне возила која је пролазила кроз Стог, јавио је извјештач Срне.

Ни након 28 година није познато гдје су тијела 129 Срба које су на монструозан начин на подручју Возуће и Озрена убили припадници тзв. Армије БиХ и џихадисти, и док поједина бошњачка удружења данас славе некакав "Дан ослобођења Возуће" истицањем ратних застава такозване Армије БиХ и "Исламске државе" уз повике "Текбир", породице несталих Срба тугују.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: srna.rs

Радушка Павловић, која је на Возући изгубила сина Слађана чије посмртне остатке још није пронашла, изјавила је Срни да њену бол могу да разумију само мајке које попут ње и даље траже своје синове.

Она каже да је син заробљен жив.

- Да ми је да сина пронађем, да га сахраним, да знам гдје ћу запалити свијећу - каже Павловићева која је данас у Стогу, одредишту Марша "Стазом егзодуса" који је јутрос кренуо из Тумара поводом 28 година од прогона Срба из Возуће, насеља у долини Криваје и са јужног дијела Озрена.

На данашњи дан 1995. године по директној наредби Алије Изетбеговића, који је као приоритетни циљ одредио спајање тузланског и зеничког басена, покренута је офанзива која је, у зависности од јединице и смјера напада непријатељских снага, носила називе "Ураган 95", "Фарз 95" и "Бадр ал Босна".

Уз директно учешће НАТО снага за брза дејства и пакистанског контингента међународних мировних снага на страни такозване Армије БиХ која је бројала 23.000 војника, тада је спаљено 30 српских села и протјерано 1.920 српских породица са 7.680 чланова.

Падом Возуће окончано је протјеривање и етничко чишћења Срба са подручја зеничке регије, започето 1992. године.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Мане 11.09.2023. 15:28
    Само су уз помоћ злочиначке нато армаде и усташшке војске могли нешто направити-покољ цивилног становништва. Како их није стид да се фале ткзв.војним успјесима. Јадни,сами себе убјеђује у своје лажи.
  • Generic placeholder image
    Krcko 10.09.2023. 21:11
    Muhadžedini pod komandom tzv. Armije BiH sjekli glave zarobljenim Srpskim vojnicima i civilima. A ratni im komandant Mahmuljin razgulio-pobjego za Tursku navodno bolestan i niko ga ne traži od Suda u šeher Sarajevu. Ubice i ratni zločinci ima da gore u paklu, jer za SRbe nema pravde koji su klani i ubijani na svojim kućnim pragovima. Klasična primjer genocida i etničkog čišćenja Srba za koji niko nije odgovaro,
  • Generic placeholder image
    Bla. 10.09.2023. 20:24
    Blabla bla BLA bla. Blabla Blabla bla blabla blabla blabla blabla bla bla blablabla Blabla bla bla blabla
  • Generic placeholder image
    Tzv. 10.09.2023. 18:52
    Jedino je RS tzv. Armija Bosne je jedina pravno priznata vojska na tlu nezavisne Bosne u tom periodu
Повезане вијести
Још нису ухапшени нападачи на српску повратницу у Возући Још нису ухапшени нападачи на српску повратницу у Возући
Старица претучена у Возући упућена на преглед у Зеницу Старица претучена у Возући упућена на преглед у Зеницу
Претучена српска повратница у Возући Претучена српска повратница у Возући
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    11h 42m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    12h 14m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    7h 25m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    12h 23m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    15h 30m
    0