Игор Врачар најбољи спортиста Ниша

13.12.2023. 15:50
0
ИЗВОР: juznevesti.com

Борац Џудо клуба Кинезис Игор Врачар, освајач бронзане медаље на Европском првенству за млађе сениоре, изабран је за спортисту године Ниша у избору Секције спортских новинара овог града.

За најуспешнији колектив изабран је његов клуб Кинезис, а најбољи млади спортиста је Анастасија Цвјетковић, такмичарка Тениске академије Живковић. Спортска личност је Миодраг Перуновић, селектор европских шампиона у шаху, а „спортски Гран при“ припао је Стефану Јовићу, сребрном кошаркашу на Свјетском првенству у Манили.

Игора Врачара је у Ниш донио бронзу са Европског првенства у Њемачкој. На Европском купу у Дубровнику освојио је злато, на Континентал опену у Мадриду бронзу, а до титуле првака Србије стигао је и међу сениорима и млађим сениорима.

- Иза себе сам имао фантастичну годину. Јако сам поносан на себе, свој клуб и све који су ми помогли. Лагао бих да кажем да нисам очекивао, али и даље је шок када чујете своје име. Џудо је појединачни спорт, али ја не могу сам да тренирам. Потребни су ми спаринг партнери, а у мом клубу их има доста квалитетних - рекао је Врачар.

Нишки клуб је ове године био вицешампион Србије у Суперлиги, а његови такмичари освајали су медаље буквално где год су се појавили – на Европском првенству, Свјетском и Европском купу, имају друго мјесто у укупном пласману на појединачном првенству Србије за сениоре, те прво у мушкој конкуренцији за млађе сениоре.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајдов и Врачар са Србијом освојили бронзу на Европском првенству Мајдов и Врачар са Србијом освојили бронзу на Европском првенству
Игор Врачар остао сениорски првак Србије Игор Врачар остао сениорски првак Србије
Ново признање за Игора Врачара Ново признање за Игора Врачара
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 52m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 56m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 49m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 46m
    0