Igor Vračar najbolji sportista Niša

13.12.2023. 15:50
0
IZVOR: juznevesti.com

Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada.

Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvjetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a „sportski Gran pri“ pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Igora Vračara je u Niš donio bronzu sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Na Evropskom kupu u Dubrovniku osvojio je zlato, na Kontinental openu u Madridu bronzu, a do titule prvaka Srbije stigao je i među seniorima i mlađim seniorima.

- Iza sebe sam imao fantastičnu godinu. Jako sam ponosan na sebe, svoj klub i sve koji su mi pomogli. Lagao bih da kažem da nisam očekivao, ali i dalje je šok kada čujete svoje ime. Džudo je pojedinačni sport, ali ja ne mogu sam da treniram. Potrebni su mi sparing partneri, a u mom klubu ih ima dosta kvalitetnih - rekao je Vračar.

Niški klub je ove godine bio vicešampion Srbije u Superligi, a njegovi takmičari osvajali su medalje bukvalno gde god su se pojavili – na Evropskom prvenstvu, Svjetskom i Evropskom kupu, imaju drugo mjesto u ukupnom plasmanu na pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore, te prvo u muškoj konkurenciji za mlađe seniore.

Komentari 0
Povezane vijesti
Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu
Igor Vračar ostao seniorski prvak Srbije Igor Vračar ostao seniorski prvak Srbije
Novo priznanje za Igora Vračara Novo priznanje za Igora Vračara
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    16h 14m
    4
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    16h 46m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    11h 57m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    16h 55m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    20h 2m
    0