IMDb уклонио могућност оцјењивања „Даре из Јасеновца"

03.02.2021. 08:37
0
ИЗВОР: danas.rs

Филмска платформа IMDb уклонила је могућност оцјењивања филма „Дара из Јасеновца“ Предрага Гаге Антонијевића, након што је неколико дана трајало надметања Срба и Хрвата у давању највиших и најнижих оцјена овом наслову.

 • У току гласање за филм "Дара из Јасеновца" на сајту IMDb
  01.02.2021. 18:04

  Српски филм "Дара из Јасеновца", који ће тек бити приказан у домаћим биоскопима у априлу ове године, већ има оцјену 9,4 на највећем филмском сајту IMDb.Могућност гласања да овај филм задржи одл...

Филм и ТВ
У току гласање за филм "Дара из Јасеновца" на сајту IMDb

Како подсјећају медији, критика српског кандидата за Оскара објављена у магазину Варајети, у коме је филм о логору Јасеновац оцјењен као „националистичка пропаганда“ која је „снимљена са упитним намјерама“, изазвала је бурне реакције у домаћој јавности.

Незадовољни текстом, одређени број корисника друштвених мрежа започео је кампању којом се позивају Срби да дају високе оцјене драми „Дара из Јасеновца“ на филмској платформи IMDb. На истој страници могли су се пронаћи и они који су филм Предрага Антонијевића оцјењивали само јединицама, што су многи видјели као одговор Хрвата, који „намјерно обарају рејтинг филму“.

Иако се број оних који су дали своју оцјену мјерио хиљадама, очигледно је да ни једни ни други нису погледали филм, будући да је „Дара из Јасеновца“ приказивана само у једном кратком периоду у Грачаници, док је београдска премијера заказана тек за 22. април, а америчка дистрибуција почиње 5. фебруара.

У тренутку када је онемогућено оцјењивање, филм је имао оцјену 9,4 од могућих десет. Још увијек није познато да ли ће ова могућност бити враћена када буде почело приказивање у биоскопима.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршен филм о доктору Зорану Станковићу Завршен филм о доктору Зорану Станковићу
Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама
Карађорђева звезда Дари из Јасеновца Карађорђева звезда Дари из Јасеновца
Најчитаније
 • Мушкарац оставио кофере са људским остацима на мосту
  19h 34m
  0
 • Србија: Измјерено невјероватних 50 степени
  21h 28m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  6h 34m
  0
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  1h 52m
  0
 • Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић
  20h 17m
  0