IMDb uklonio mogućnost ocjenjivanja „Dare iz Jasenovca"

03.02.2021. 08:37
0
IZVOR: danas.rs

Filmska platforma IMDb uklonila je mogućnost ocjenjivanja filma „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gage Antonijevića, nakon što je nekoliko dana trajalo nadmetanja Srba i Hrvata u davanju najviših i najnižih ocjena ovom naslovu.

  • U toku glasanje za film "Dara iz Jasenovca" na sajtu IMDb
    01.02.2021. 18:04

    Srpski film "Dara iz Jasenovca", koji će tek biti prikazan u domaćim bioskopima u aprilu ove godine, već ima ocjenu 9,4 na najvećem filmskom sajtu IMDb.Mogućnost glasanja da ovaj film zadrži odl...

Film i TV
U toku glasanje za film "Dara iz Jasenovca" na sajtu IMDb

Kako podsjećaju mediji, kritika srpskog kandidata za Oskara objavljena u magazinu Varajeti, u kome je film o logoru Jasenovac ocjenjen kao „nacionalistička propaganda“ koja je „snimljena sa upitnim namjerama“, izazvala je burne reakcije u domaćoj javnosti.

Nezadovoljni tekstom, određeni broj korisnika društvenih mreža započeo je kampanju kojom se pozivaju Srbi da daju visoke ocjene drami „Dara iz Jasenovca“ na filmskoj platformi IMDb. Na istoj stranici mogli su se pronaći i oni koji su film Predraga Antonijevića ocjenjivali samo jedinicama, što su mnogi vidjeli kao odgovor Hrvata, koji „namjerno obaraju rejting filmu“.

Iako se broj onih koji su dali svoju ocjenu mjerio hiljadama, očigledno je da ni jedni ni drugi nisu pogledali film, budući da je „Dara iz Jasenovca“ prikazivana samo u jednom kratkom periodu u Gračanici, dok je beogradska premijera zakazana tek za 22. april, a američka distribucija počinje 5. februara.

U trenutku kada je onemogućeno ocjenjivanje, film je imao ocjenu 9,4 od mogućih deset. Još uvijek nije poznato da li će ova mogućnost biti vraćena kada bude počelo prikazivanje u bioskopima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završen film o doktoru Zoranu Stankoviću Završen film o doktoru Zoranu Stankoviću
Projekcija ruskog filma o Svetom Savi 18. marta u Palama Projekcija ruskog filma o Svetom Savi 18. marta u Palama
Karađorđeva zvezda Dari iz Jasenovca Karađorđeva zvezda Dari iz Jasenovca
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    5h 38m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    5h 43m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    6h 35m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    19h 5m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    6h 49m
    0