Инфектолог вратио медаљу Вучићу - каже због напада из СНС на његову породицу

08.12.2020. 19:09
0
ИЗВОР: N1

Инфектолог из Зајечара Ненад Ристовић, који је одликован Златном медаљом за заслуге у борби против коронавируса, вратио је то одликовање предсједнику Србије Александру Вучићу, због напада на његову породицу за које тврди да долазе од "двојице криминалаца" из врха Српске напредне странке у том граду.

На конференцији за новинаре, Ристовић је Вучићу упутио отворено писмо, у којем је рекао да му се обраћа као предсједнику СНС.

- Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криминалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осуђен за злоупотребу службеног положаја, а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и мјеру. Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије- навео је Ристовић.

Како преноси портал Глас Зајечара, то се дешава јер они желе да нападима на његову породицу стекну политичке поене за предстојеће локалне изборе у априлу 2021. године и јер сматрају да му је Вучић, дајући му то признање, дао и предност која је недостижна.

- Обраћам Вам се као отац, супруг и човјек чију намјеру немојте лично схватити, већ као борбу за моју и вашу породицу. Јер такви или њима слични који немају ништа од морала као ни од породице, не знају за животне врједности. Зато Вам медаљу враћам, да је додјелите њима или некоме по мјери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице- навео је Ристовић.

Ристовић је навео да је Медицински факултет и специјализације завршио са високим оцјенама, да ради 23 године и да је начелник одјељења које пружа услуге и збрињава грађане осам општина Тимочке крајине.

- Нису ми стране ни мобилизације 1994. ни 1999. године, ратови, као и одазивање на сваку војну вјежбу резервног састава ВС од 2015. године. Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало 'Отаџбина зове', тако је било и овај пут... Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њена смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби против Ковида-19. Сахранио сам је и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји 'Не могу и нећу', него само борба за осмјех на лицу сваког нашег пацијента- додао је он.

Тај љекар је додао да га је и вијест о признању од предсједника затекла када је осјетио симптоме коронавируса, два дана прије него је болест захватила и остале чланове његове породице, али да је та медаља изазвала буру у Зајечару, јер тако високо државно признање није дошло у тај град више од 25 година, ни за појединца ни за установу.

- Нећу Вам више одузимати вријеме јер се морамо вратити нашој заједничкој борби и одсудној одбрани здравља нашег народа и отаџбине од Ковида-19. Али будите увјерени да ћу се борити против криминалаца у вашим редовима, а вјерујем да ћете као отац, супруг, човјек и правник бити на страни истине и правде. Желим Вам сву породичну срећу и здравље. Ваш Ненад Ристовић, љекар овдашњи са породицом. Живјела породица, живјела Србија!- додао је он у отвореном писму.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахрањен полицајац Никола Крсмановић Сахрањен полицајац Никола Крсмановић
Дачић: Убица на полицију испалио укупно девет хитаца након чега је ликвидиран Дачић: Убица на полицију испалио укупно девет хитаца након чега је ликвидиран
У Бијељини ухапшена особа која се доводи у везу са убиством полицајца у Србији У Бијељини ухапшена особа која се доводи у везу са убиством полицајца у Србији
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  7h 3m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 58m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 40m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 42m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 51m
  0